Диван в стаята на ученика – удобство и комфорт на високо ниво

мека мебел

Децата порастват бързо, а с това и нуждите им по отношение на обзавеждането в дома стават доста по-различни от това,  с което сме свикнали. Социалните контакти, каненето на гости както и ученето със съученици изисква малко по-специален интериор за детската стая. Ако до преди две-три години детето е ползвало легло с форма на кола, а мебелите са били предназначени за една конкретна възраст то сега вече нещата стоят по съвсем различен начин. Факта, че ще се канят гости в стаята му следва да покаже, че с такова обзавеждане детето може да се почувства неудобно. Тогава каква трансформация да предприемете така, че наистина да осигурите среда, която вече е по-подходяща за тийнейджърска възраст? Ще представим днес вариант за обзавеждане на стаята с подходяща мека мебел, която да има многофункционално предназначение т.е. да е удобно за канене на гости, а освен това да се трансформира и да предлага удобно място за сън и почивка.

Интериор за пораснали деца

Комплексно и наистина удобно решение е меката мебел в детската стая. Има няколко технически акценти, с които ви препоръчваме да се съобразите преди да стартирате търсене на подходяща такава и изписвате в търсачката фрази като мека мебел училище, мека мебел за ученици, диван за детска стая и т.нат.

Ето ги детайлите, които ще ви помогнат да заложите на добра мебелировка за детската/тийнейджърската стая:Диван тройка

  • Дивана да бъде с разтегателен механизъм;
  • Трансформирането да бъде максимално лесно и бързо;
  • Тапицерията да бъде оптимално еластична и лесна за поддръжка;
  • Дивана да бъде с матраци, а не традиционния дунапрен, което ще осигури комфорт по време на ползване на функцията сън;
  • Да е с компактни размери.

Когато детето е на училище то има нужда при прибирането си у дома да си почине за кратко преди да започне наново с уроците и подготовката. Затова дивана се оказва една отлична мебел, на която не само да поседне, но и да полегне. Дори да покани съученици за работа о общ проект винаги ще може да ги настани удобно и учебния процес да премине в една приятна и комфортна среда.