Има ли причина да изберем холната гарнитура за интериора на дома?

дивани

Да се обзаведе добре дневната зона е може би най-важната интериорна задача, която стои пред всяко семейство. Ако искате да направите жилището си уютно и модерно, е добре да намерите място за съвременната и практична мека мебел. Днес ви препоръчваме да се доверите на многопластовите холни гарнитури, защото те ще разчупят обстановката и ще я направят много удобна. От магазин Bogdanmebel.com съветват да се съобразите с капацитета на помещението, когато смятате да инсталирате подобно обзавеждане.

Защо холните гарнитури са добър избор за дневната?

Сигурно се чудите, защо ви препоръчваме подобен вид мебелировка, след като бихте могли да купите само един диван и пак да създадете комфорт за семейството си. Насочваме вниманието ви към холните гарнитури, тъй като те представляват комбинация от различни видове мека мебел, които разположени в помещението ще създадат повече уют и разбира се повече пространство за настаняване. Дневната, е зоната, в която се събирате всички и често точно тук посрещате гостите си. От значение е да има достатъчно места и всеки да се чувства уютно и комфортно. Има хора, които смятат, че холните гарнитури са скъпи и излишни, но това в никакъв случай не е така.

Благодарение на този вид мебели можете да оформите дори два отделни къта за почивка в стаята, като разместите модулите по избран от вас начин. Ако обичате да се наслаждавате на свободното си време пиейки кафе, е възможно да използвате малка масичка и фотьойл, които да поставите до прозореца. Така автоматично получавате приятна зона, в която да си отдъхвате. Конфигурацията на отделните мебели може да бъде всякаква, която ви допада и е съобразена с ежедневието ви. Холните гарнитури в момента са на много достъпни цени и покупката на нещо подобно няма да се отрази негативно върху бюджета ви.

Какви модули са включени в класическите холни гарнитури?

Както споменахме с една покупка си подарявате много удобство и получавате няколко различни вида мека мебел. От онлайн магазин Bogdanmebel.com ви предлагат малко подробности за това какво съдържат популярните холни гарнитури:мебели за хол

  • дивани – те могат да бъдат комбинация между двуместен и триместен или два триместни артикула. Решението какъв вариант ще предпочетете зависи от вас и от свободното пространство в дневната;
  • фотьойл – тази красива и уютна мебел, е изключително подходяща, тъй като създава семейно усещане и предлага редица удобства. Срещат се холни гарнитури и с до два броя;
  • табуретки – малките декоративни елементи не са излишни. Те визуално завършват обстановката и се съчетават перфектно с останалите модули, защото са изработени в един стил и тапицирани с подходяща дамаска.

В момента може да избирате между различни цветове и десени тапицерии и така ще оформите интериор по ваш вкус. Помислете внимателно как ще съчетаете новото обзавеждане с вече наличните мебели в стаята, тъй като те е добре да бъдат в един стил и дизайн или поне да се допълват хармонично.

Има ли правила при избора на нова холна гарнитура?

Ако ви предстои да обзавеждате жилището си първото, с което трябва да се съобразите е капацитетът на помещението. Предварително решете кой диван къде ще бъде поставен в зависимост от това, дали предпочитате дългите разговори или харесвате да гледате телевизия. Винаги може да направите определено разместване при нужда. Заложете на мебели, които ще изглеждат добре в стаята, без да са прекалено обемни или прекалено малки.

Обърнете внимание, в какви цветове са боядисани стените, какъв е нюансът на завесите, килимите и другите мебели в помещението. Диваните и фотьойлите трябва да са в подходящ стил, за да изглеждат елегантно и да се впишат в обстановката. Препоръчително е да инвестирате в многофункционални мебели, които имат механизъм за разтягане и ракли под седалките. Така ще имате шанс да използвате диваните и като място за сън, когато това е нужно. Обръщайте специално внимание на детайлите, защото от тях зависи да създадете хармонична и красива атмосфера.