Струва ли си да инвестираме в комплект системи за видеонаблюдение

комплект камери

Въпросът е доста дискутиран във виртуалното пространство и буди въпроси, чиито отговори е важно да намерим преди да решим да инвестираме в система за видеонаблюдение. Практиката показва, че какво и да купуваме в комплект, включително и камери то цената би ни удовлетворила. Но дали всичко, което се предлага на пазара заслужава внимание и би отговорило в максимална степен на нашите нужди за качествена охранителна система?

Основни проблеми на комплектите от камери за наблюдение

За да се изгради една система за видеонаблюдение е важно тя да се състои от основните компоненти:видеонаблюдение

  • Камери;
  • Видеорекордер;
  • Хард диск за съхранение на записите;
  • Захранващи кабели.

До тук добре, защото получаваме всичко необходимо и цената се оказва приемлива. Но не бива да вземаме всяко едно предложение за чиста монета, защото се оказва, че повечето от опциите за комплект камери и системи за видеонаблюдение на топ цени си имат и своите скрити негативи. Преди за заложите на конкретен комплект задължително проверете дали дължината на предлаганите кабели е достатъчна. Може да се наложи да се купуват допълнително, поради това, че търговеца е предвиди минимални като дължина, които в случая не ви вършат никаква работа. И ето, че започват тревогите и нервите с пълна сила, защото не само сте инвестирали в комплект, а се оказва, че трябва допълнително да харчите пари.

Защо цената при готовите системи за видеонабюдение не бива да е фактор

До тук стана ясно, че освен цената друго не би могло да ни привлече да си купим комплект от неизвестна марка система за наблюдение. Не бива топ цените и мигащите реклами да са провокатор да изберете даден модел комплект от камери. За да бъде ефективна новата ви система е важно да обърнете внимание на всеки един от компонентите в комплекта, т.е. камерите, видеорекордера, хард диска и кабелите за монтаж напълно да отговорят на вашите потребности. Ако една система за видеонаблюдение не дава ясен образ, не може да прави качествени нощни записи, няма опция за приближаване на образа, то всъщност за какво ви е такава, освен че е евтина? Та нали идеята на инсталирането на комплект камери и системи за видеонаблюдение е в това да намерим качествени и допринасящи за спокойствието ни решения, а едва след това да търсим доказани продукти на топ цени. Елиминирайте предлаганите от съмнителни търговци камери от така наречените „ширпотреба“, сглобявани все едно в час по трудово. Когато се касае за сигурността и охраната на дома, търговския обект или друг имот избирайте доказани марки от утвърдени специализирани търговци.