За пословичната суетност при дамите и желанието им да пазарят постоянно…

Няма жена на този свят, която да не е поне малко суетна и която да не изпитва непреодолимо желание да си купува още и още дрехи! Всички сме наясно, че една дама никога няма какво да облече и винаги й трябва някой нов тоалет, защото наличните в гардероба са дефицит и дори крайно недостатъчни. Но можем ли непрестанно да инвестираме в модата и къде ще му излезе края от финансова гледна точка?

чанта

Зависи от месечните ни доходи. При някои те са в изобилие, докато при други те изцяло липсват, но и в двете ситуации, желанието на жените да изглеждат добре не стихва. Има случаи, в които представителките на нежният пол нямат никакви финансови възможности да си купят каквато и да е дреха, но водени от пословичната си суетност, дори взимат назаем и пак си купуват. Отстрани това понякога изглежда доста комично, но е често явление и ние изобщо не сме учудени. Силният порив при дамите да пазарят до припадък не признава нито нищета, нито мнението на околните. Защото една жена трябва да бъде красива и щастлива, а без нови дрехи и аксесоари това трудно би могло да се случи!

И така, ако все пак не взимаме 2000 лв. заплата, но редовно правим справка за актуалните модни тенденции и също така искаме и да ги следваме, какъв разчет да направим на разходите си, че да ни останат пари и за нови модни попълнения? Знаем, че е трудно и да се пести, но пък ако икономисате от някои други неща, бихте могли да изглеждате зашеметяващо и с малко средства. На първо място, се опитайте да пазарите само когато има големи разпродажби. Обикновено, можем да ги намерим в края на лятото, или зимата, като тогава ще имате възможността да купите всичко на половин цена, че дори и повече! Например, купете си дрехи в края на лятото, които да носите през следващото, или пък в края на зимата за следващата. А и по този начин ще сте спокойни, че имате нови облекла в гардероба си, които просто ви чакат да ги облечете и да им се насладите…

Има безброй много начини да направим така, че да изглеждаме добре, без да се разхищаваме прекалено. Нужно е просто да сте малко по-креативни и да пресметнете правилно какви ще бъдат разходите ви този месец. Или поне приблизително… И след като сте си дали ясна сметка какви средства ще ви останат, ще можете спокойно да се отправите към мола и да си купите всичко необходимо, за да сте красиви, модерни и щастливи!