Какви са основните критерии при покупка на мебели

секция

В съвремието домовете ни се отличават и всеки от тях се характеризира с уникалност и идентичност. Когато купуваме имот ние планираме разпределението на площта и се ангажираме с мебелирането му по свой вкус. А това със сигурност придава неповторимо, единствено по рода си излъчване. А възможностите, които ни предоставят търговците на мебели не са малко. Разбираемо е в такива случаи да не сме напълно сигурни дали ще вземем правилното решение затова сме склонни да отделим достатъчно време за да се запознаем с най-новото, най-качественото и удивително здраво обзавеждане, което да бъде подходящи за нашите битови потребности и вкус. Избирането на мебели е приключение, тъй като е необходимо не само да се фокусираме върху дизайна и визията, които ще постигнем в интериора, но също така да инвестираме в такива, които да са предназначени за осигуряване на уют, удобство и комфорт.

Как да разпознаете коректните магазините  

Конкуренцията  на пазара е впечатляваща. Със сигурност това, което предстои да се предприеме при мебелиране на дома е съпроводено от списък от изисквания, върху които да се фокусираме. В основата на правилния избор се оказва именно доверието в търговеца, което е причина старателно да се запознаете с магазините, които предлагат такива изделия.

Ако се питате как да разпознаете тези доверените, от които спокойно можете да купите независимо от това какви видове мебели са ви нужни то ето някои съществени акценти, които ще ви позволят да разпознаете тези, които заслужават внимание:кухня

 • Добрите магазини разполагат с огромен арсенал от продукти;
 • Те работят с различни производители не само от страната, но и чужди доставчици;
 • Разчитат не на висок процент печалба, а на оборот и продажби;
 • Предлагат възможност за покупка от онлайн платформа, което е доста голямо улеснение за клиентите;
 • Обикновено условията за продажба на такива търговци са доста гъвкави и с опция за покупка на изплащане, което е още една причина да привлекат потенциални купувачи;
 • Освен лесна поръчка и избор на вариант за плащане коректните търговци предлагат и доставка на поръчаните мебели до дома;
 • Допълнителна екстра е и извършването на монтаж, която при някои видове обзавеждане е включена в цената, но при други се налага да бъде допълнително заплатена символична такса.

Разбираемо е, че едни търговци имат достатъчно клиенти, а други не се ползват с добро име и попадат в черния списък на магазини, предлагащи мебели.

До колко е важно качеството за клиента

Привличането на реални купувачи може да бъде лесно, тъй като не са малко търговските трикове, които се прилагат от маркетинговите агенции, които популяризират определени марки или фирми, които продават мебели. Но за да се спечели доверието на клиентите е важно да отбележим, че наистина има значение каква селекция от продукти ще бъде предложена. След добрата оферта и привлекателния външен вид купувачите, инвестиращи парите си в ново обзавеждане не са склони да правят компромиси с качеството на стоките.

Ето, че работата на търговците се оказва изключително  сложна, тъй като освен, че трябва да отговорят на най-високите изисквания на клиентите си като:

 • Коректно и професионално отношение;
 • Удобство при пазаруване;
 • Богат асортимент;
 • Възможност з избор на начин на плащане и т.нат.

Сред най-високите изисквания на клиентите се оказват не достъпните цени на предлаганите мебели, а това да се осигури безкомпромисно качество, издръжливост и износоустойчивост на продуктите. Отговорността на търговци и производители на мебели е споделена, тъй като за да има интерес към определен артикул то той трябва да покрие минимални стандарти. А част от характеристиките се фокусират именно към:

 • Качеството на вложените в изработката на обзавеждането материали;
 • Познания на мебелистите, които извършват разкрояването и сглобяването а мебелите;
 • Гаранции, които се отнасят до товароносимост, разтегливост, износване на механизми и други използвани суровини и материали.