Спалня – как да създадем прекрасна, спокойна и релаксираща зона за почивка

Спален комплект

Спалнята е нашата зона за релакс и възстановяване. Удобно меко легло, нежни завивки е обгръщаща нежност… ето това е мечтата на всеки, който цени качествената почивка и здравословен сън. Все по-трудно става да бъде избран подходящия интериор и мебели за спалня. многообразието всъщност създава доста трудности и днес ще се опитаме за разбуним част от тревогите като ви предложим няколко важни съвета за това на какво да обърнете внимание, когато сменяте старите спални мебели с нови.

Габаритните размери

Със сигурност и вашата спалня не е 20 квадрата и не позволява да се развихрите така както ви се иска. Тоалетка с табуретка Мебелите, които са проектирани от дизайнери и производители са съобразени с тенденциите на новото строителство и стандартните параметри на помещенията. Спалня от 13-15 квадрата е тип стандартна и тук имате опции за покупка на мебели, които напълно да задоволят нуждите ви. За такъв тип площ перфектно адаптиращи се са спалните комплекти, които съдържат нужните:

  • Легло (160/200);
  • Гардероб (двукрилен);
  • Нощни шкафчета (2 броя);
  • Скрин.

Дизайн

Стиловете при спалното обзавеждане също са доста иновативни и разнообразни както и самите им размери. Предпочитани са онези, които са адаптивни към всеки вкус като класически, скандинавски или модерен интериорен дизайн. Не са рядкост и предлаганите от търговците варианти, при които има един градски почерк, внасящ повече електричност и бетонови акценти. Въпрос на индивидуални предпочитания спрямо стила на новите ви спални мебели е към кой от дизайните ще проявите интерес.

Бюджет

Искаме или не стигаме до цената. Удобството в спалнята е важно и има ефект върху нашето спокойствие и тонус. Не бива да се залага на най-евтините, с компромиси мебели. Заложете на средно положение, което да ви служи качествено поне 5-6 години. Реално новите мебели са долу-горе с такъв живот и потенциал, така че преценете колко сте готови да инвестирате в мебели, осигуряващи ви спокойствие и пълноценна почивка.