Дневен ред преди ремонт: Какви покупки да предприемете

Ремонтът ни изцежда не само откъм време и сили, той иска солидна подготовка преди началото си

Когато планираме ремонт, трябва да сме напълно наясно какво ни очаква. Ако той влиза в сметките ни по време на летните месеци, както обикновено се случва, организацията трябва да е още по-стриктна, за да не се проточи прекалено дълго или да смущава отпуската ни.

Едно от най-важните неща, преди да стартираме, е да направим някои покупки, които да ни улеснят впоследствие. Не бива да се лутаме в последния момент по магазините, а да си създадем спокойна и поетапна подготовка за реконструкцията у дома.

Няколко стъпки, по които да вървите, за да сте в крак с ангажиментите, които ви предстоят:

  • Машини или инструменти

Добре е да имаме представа какви машини ще са ни необходими по време на ремонта. Можем да потърсим и съвети от специалистите в различни строителни магазини, за да съберем основната информация. След това бихме могли да се обърнем и към фирма, която има богат каталог с инструменти и техника под наем. Напълно излишно е да инвестираме в уреди, били те и малки, които на по-късен етап само ще събират прах в килера. А и така ще избегнем допълнителното натоварване на бюджета, който сме предвидили.

  • Опазване на имуществото

Начините за това са известни – посетете най-близкия маркет за строителни материали и ще ви насочат към сектора с консумативи. Трябва да покриете с найлони всичко онова, което ще остане в помещенията и няма възможност да бъде отстранено за известен период. Препоръчително е също да се сдобиете с маски, предпазни очила и ръкавици. Някои средства ще си донесат и майсторите, които сте наели, ако заедно с тях ще правите ремонта. Ако сте сами, следва да обърнете още по-детайлно внимание на нещата.

  • Мостри

Много умен ход е да направите кратка обиколка и да си вземете мостри вкъщи. Така  ще можете да си дадете време и да прецените как се вписват избраните цветове в останалия интериор. Ако е нужно, потърсете мнението и на съседи, приятели, които биха могли да ви съдействат при окончателното решение.

  • Тефтер с цени и план

Това е нещо съвсем дребно на пръв поглед като покупка, но ще ви бъде изключително полезно в движение. Когато бързате и има редица задачи, които трябва да се свършат, най-лесно е да погледнете в записките си и да имате данните под ръка. Вместо тефтер, бихте могли да се спрете и на текстов файл на компютъра, стига да имате достъп до него по всяко време от телефона.