Как да се грижим за стъклокерамичните плотове

стъклокерамичен плот

Почти всяко второ домакинство избира да оборудва кухнята си със стъклокерамични плотове. Предвид техните невероятни качества и лекота при използване наистина такъв вид инвестиция е напълно оправдана. Питате ли се обаче как правилно можете да се погрижите за такъв вид плотове и какви са основните насоки, които биха ви помогнали да задържите в перфектно състояние тези първи помощници в кухненската зона? Със сигурност онези от вас, които възнамеряват да оборудват кухнята си с такъв плот са провокирани от идеята за тяхната поддръжка, тъй като наистина е много важно не само да се избере перфектния и адаптиращ с е към плота ни котлон, но и той да не изисква кой знае какви усилия и умения за почистване. Виж всички стъклокерамични плотове в каталога на най-големия онлайн магазин за домашно мебелиране и оборудване Арена, а ние ще ви разкажем в следващите редове как да поддържате уреда.

Правила за поддръжка

Стъклокерамичните плотове са сред елегантните и иновативни кухненски решения, които определено придават естетичен, модернистичен и привлекателен вид дори в традиционната за работа зона. Сред най-охарактеризиращите ги предимства са:

  • Икономичното ползване на електроенергия;котлон
  • Лекота при настройване на функциите;
  • Сензорно управление и употреба дори без контрол и т.нат.

Не се изискват кой знае какви кулинарни умения за да се справите с използването на стъклокерамините плотове. Но пък е важно да се вземат предвид някои насоки за тяхната поддръжка. Той като плота е от закалено и огнеупорно стъкло тук е важно да избягвате:

  • Попадане на захар върху работещия плот;
  • Да не използвате метални телове, с които да се опитате да отстраните загорялата храна;
  • Да не почиствате плота докато все още има остатъчна топлина.

Има специални и не толкова скъпи препарати, които могат да ви улеснят в почистването на стъклокерамичниня плот. Производители и търговци съветват да избират именно такива, от гледна тока да удължите живота на своя плот.