Избор на матраци според позата за сън и почивка

матрак двулицев

Всеки си има любима поза за спане. Много жени обичат да спят по корем, а мъжете с бирени коремчета предпочитат позата по гръб. Децата пък непрекъснато сменят позата си и определено не можем да конкретизираме коя от всички заемани е най-любима. И въпреки това точно поради това каква е любимата ни поза сън се оказва една от причините да подбираме матрака с особено внимание. Като имаме предвид това, че матракът има съществена роля за нашия здравословен сън то наистина е добре да знаем какъв модел е подходящ според това как обичаме да си почиваме и спим. Затова днес ще ви разкажем за разнообразието от матраци и техните качества, с които можете доста да подобрите качеството на вашата пълноценна почивка и отдих.луксозен матрак

Експерти по производството на матраци съветват ако любимата ви поза за спане  е по корем да изберете такъв с пълнеж от мемори пяна. Това е много чувствителен материал, който прецизно следва извивките на тялото  и действително може да се погрижи за вашия комфорт и удобство. Предпочитанията на хората, които спят по гръб е добре да се насочат към ортопедични и малко по-твърди матраци. Като се има предвид, че всички органи в коремната област притискат гръбнака и кръста по време на спане е добре да осигурите максимална опора. Ако матрака  е по-мек то определено ще имате дискомфорт и ще се появят болки в уязвимите области. Затова не ергономичен както при спящите по корем, а ортопедичен вариант е идеалния за Вас.

Независимо как обичат да спят децата ви ортопеди препоръчват да изберете матраци, които са подходящи именно за деца. Прави впечатление, че тези продукти са една идея по-твърд и определено това има значение за да се осигури максимална опора и спокойствие на децата по време а тяхната почивка. Тук акцента могат да бъдат кокосовите нишки, алое вера, сребърни нишки и други, които пък създават предпоставка за антиаелегенни съставки, които да подобрят качеството на съня.  Много хора обичат да спят настрани. Тук отново опората е много определяща. Затова производители на матраци предлагат отново ортопедичните модели, които могат да бъдат с пълнеж от покет пружини, латекс, плътна мемори пяна или хибриден модел, състоящ се от няколко вида пълнеж.

Здравословния ни сън наистина е приоритет и ако наистина обичате тялото си и знаете как да се насладите на една пълноценна почивка то е добре да ползвате като ориентир нашите съвети за избор на матраци според това коя е любимата ви поза за сън. Пожелаваме Ви „Лека нощ!“.