Искате душ кабина? Намерете си добър монтажник.

монтаж на кабина и душ

Обикновено свързваме ремонта на банята с доста прах, строителни отпадъци и мръсотия. Подмяната на плочките, ВиК инсталацията, санитарния фаянс и всичко останало наистина е част от постигането на един впечатляващ краен резултат. Със сигурност намесата на експертите по превръщането на банята в стилна, модерна и удобна е задължителен момент. Но имате ли идея дали един фаянсаджия ще може да извърши всичко – от демонтирането на старите тръби за ВиК системата, подмяната им с нови и дори монтажа на душ кабината. Доста трудно ще е да намерите екип, който да се заеме с цялостното изграждане на нова баня. Но можете да комбинирате работата на хората, които наемате и така поетапно всичко да върви по план. И ето, че не само ще спестите време,но освен това ще имате и професионално свършена работа.модерен душ

Подмяната на водопроводните и канализационните тръби са част от първоначалната работа при ремонта на банята ви. Днес много фирми предоставят такава услуга и освен това работят в екип с други бригади и компании в строителния сектор. Така след като е изготвен проекта за новата визия на банята ви можете да поканите екипите и всеки да даде съответния срок за изпълнение на поставената му задача. Много е важно тръбите на новата ВиК инсталация да бъдат поставени така, че действително да има конкретика в следващите изпълнения. Ако в банята е предвидено поставянето на душ кабина то несъмнено изводите на тръбите трябва д аса съобразени с това. И всичко зависи от вида, размера и формата на кабината, защото след като тръбите са готови следва и монтажниците на фаянс да вземат в ръце своята работа. Идеята на добрата организация е да си намерите наистина бързо работещи специалисти по монтаж на душ кабини, което на практика ще ви спести време и максимум за седмица ще можете да си ползвате новосъздадената баня.

Винаги търсете опитни и уверени в способностите си експерти. Монтирането и на най-обикновената душ кабина би се оказало истинско изпитание за човек, който няма никаква представа какво прави. А има определена специфика и тактики за работа при монтажа на душ кабини, които могат да дадат отражение в последващата им експлоатация. Душ кабината представлява композиция от корито, параван и душ. Възможностите, които намираме в търговската мрежа наистина са страшно много и е въпрос на финансова преценка дали ще се избере по-умерен или по-луксозен вариант. Имайте предвид, че колкото по-сложна за монтаж е системата толкова повече пари и за работата ще трябва да предвидите. Има максимално опростени варианти като например елементарно свързване на коритото, обикновен параван с плъзгащи се ролки и стандартен душ. Това определено ще е най-удобния и евтин вариант както за материали, така и за монтаж. Но ако разполагате с повечко средства вероятно ще пожелаете да си вземете хидромасажен душ, анти слип корито и матирана стъклена преграда. Изключително красиви неща за баня се предлагат на пазара, така че наистина е въпрос на избор и малко въображение да се доберете до тази душ кабина, в която ще е истинско удоволствие да се къпете. Ако вече сте наясно с проекта, имате и хората, които да ви помогнат за неговото реализиране това на практика означава, че е време да пристъпите към ефективни действия.

И така много важна е основата, върху която ще се постави коритото за душ кабината. Както описахме по-горе са определящи и връзките, които ще захранват с вода, а също и тези за отичането на мръсната в канала. Когато имате добра подготовка, спазен е наклона за отичане на водата по стандарт и технология, то няма да има абсолютно никакъв проблем  и много лесно ще се инсталират елементите. Това, което е много важно да знаете, че самото фиксиране на коритото трябва да се извърши с прецизна точност. Освен това не бързайте да изпробвате веднага след залепянето и да се къпете в новата си душ кабина. Изчакайте поне 24 часа изсъхване на силикона и лепилото и едва тогава преминете към действие. Ако прибързате и не са стегнали достатъчно добре материалите има много голяма вероятност да се получи разместване и от там да проникне влага във фугите. Няма да е приятно още след месец-два употреба да се получи теч, да се образува плесен и да се задържа вода в кабината, поради това, че не се изтича правилно. Тогава не е нужно да обвинявате монтажника на душ кабината, тъй като проблема е в това, че сте започнали да я използвате преди лепилото и силикона да са свършили своята работа и да са изсъхнали максимално добре.монтаж на душ кабини

Колкото е важно как ще се монтира коритото на душ кабината толкова е определящо и това да се постави душа или хидромасажния вариант на правилното място. Една много често срещана грешка е, че душа се монтира на неподходящата стена. Ако това се случи много често частта извън коритото ще се мокри и това ще предизвика доста неприятен дискомфорт. Обикновено банята върви ведно с тоалетната и ако се мокри фаянса около тоалетната чиния това едва ли ще се хареса на останалите членове от семейството, които са решили да я ползват непосредствено след вашето взимане на душ. Затова всичко около оформянето и монтирането на душ кабината трябва да е максимално правилно организирано. Само по този начин ще можете да сте напълно спокойни, че всичко в банята ще е сухо и чисто, без плесен, мухъл и неприятни миризми. Обърнете внимание на детайлите, доверете се само на фирми, които разполагат с истински професионалисти. Само така ще постигнете мечтания ефект в банята, с правилно и безупречно монтирана душ кабина. А наистина многообразието от материали и продукти за перфектната баня са достатъчно иновативни и модернизирани. Ето ви причина да сте взискателни към подбора на експерти, които знаят как да боравят с новите модели душ кабини, смесители, корита и т.нат. Ако все още търсите и не знаете на кой да се доверите то използвайте Интернет и потърсете Хидро Старт – над десет години опит в инсталирането на всякакви ВиК системи и монтаж на вани, душ кабини, тоалетни и всичко за удобството и комфорта на вашия дом.