Elf отпразнува 50-годишното партньорство с Renault с нова линия масла

Марката Елф споделя своя опит в смазочните материали и иновационния си дух с френския автомобилен производител Рено в продължение на половин век. Стойностите, които стоят в основата на това дългогодишно партньорство, наскоро вдъхновиха новата линия ELF Evolution RN Tech моторни масла, които обхващат всички модели автомобили, построени от Renault през 2018 г.

ELF работи заедно с Рено в полза на шофьорите от 50 години. Вдъхновена от решимостта да остане в течение на пазарните тенденции и да демонстрира най-новите технически постижения, партньорството има за цел да подобри производителността и ежедневното удоволствие от шофирането. Ангажиментът на ELF към моторните спортове също дава възможност на партньорите да черпят от признат опит, за да разработят още по-ефективни продукти, използвани ежедневно от милиони шофьори.

Постоянно подобряващи се моторни масла Elf , които предпазват двигателите на Renault от износване и корозия и оптимизира тяхната издръжливост и горивна ефективност.

Новата съвместна марка масла ELF Evolution RN-Tech

Проектиран за производителност и надеждност, новата линия от изключително високоефективни смазочни материали се продава под марките Renault и ELF и отговаря на новите RN17 FE, RN17 и RN RSA автомобилни стандарти.

Елф използва своето технологично ноу-хау за разработване на оптимизирана линия, която включва три двигателни масла, които да обслужват всички автомобили на Renault, построени през 2018 г. ELF Evolution RN-Tech Elite FE 0W20 масло за новия модел Scenic IV MPV и ELF Evolution RN-Tech Sport 0W40 масло за страхотния Alpine A110 са само два примера. Превишаването на най-актуалните технически и екологични изисквания, наложени от Европейската асоциация на производителите на автомобили в стандартите ACEA, водят до намалява разхода на гориво чрез намаляване на триенето на двигателя, като по този начин подобрява икономията на гориво с до 3 процента с ELF Evolution RN-Tech FE 0W20 .

„Партньорството ELF и Renault преодоля предизвикателствата и отбеляза забележителни успехи в продължение на 50 години“, коментира Mathieu Soulas, вицепрезидент на Total Lubrifiants. „И все още не е свършило, защото сме заедно с Рено, готови да се справим с всякакви екологични, технически или бизнес предизвикателства, които бъдещето може да донесе“.

Обща информация за производителя на масла

Total Lubrifiants е водещ световен производител и търговец на двигателни масла и смазочни материали. Той има 41 производствени предприятия в цял свят и повече от 5 800 служители в 150 държави. Тотал  предлага иновативни, ефикасни и екологично отговорни продукти и услуги, разработени от повече от 130 изследователи в неговия център за научноизследователска и развойна дейност. Total е избран партньор за автомобилния, индустриалния и морския пазар.