Кратка историческа справка за едни от най-добрите зимни гуми на пазара – Nokian

зимни гуми

Всеки един бранд автомобилни гуми на пазара си има своято феноменална история. Малко потребители обаче знаят, че едни от първите гуми, които са се появили на пазара са тези на марката Nokian. Основана през далечната 1988 година във Финландия марката Nokian гарантира с над 120 годишната си история безупречно качество на продуктите, които предлага на своите клиенти. Онова, което обаче оставя отпечатък в историята на сектора е факта, че именно от Nokian създават първата гума, предназначена за зимни условия. Факт малко известен на шофьорите, които не се впускат в исторически подробности, о пък търсят винаги най-доброто качество и безопасност за своите превозни средства. А развитието на бранда наистина е впечатляващо. Не след кратък период от време на поява на зимните гуми на пазара през 1934 година Nokian намира много лесен начин да набере средства за разширяването на своето производство и внедряването на нови технологии. С пускането на акции на Хелзинкската фондова борса  се наблюдава доста висок интерес от страна на инвеститори, които правят възможно отварянето на завод за гуми Nokian и в Русия. А от близките години акцента на Нокиан е към производството на единствената в света зимна гума от най-висок клас, която предоставя безупречно сцепление върху мокра настилка. Но най-важното в случая е това, че тя подпомага и горивната ефективност на превозното средство. преди две години пък на пазара се появяват и гумите с шипове, които са предназначени за сурови климатични условия и места с по-интензивен снеговалеж.

Така с тази кратка историческа справка вероятно стана ясно, че гумите с марка Nokian са едни от утвърдените в световен мащаб особен що се касае за избор на зимни гуми. Скандинавката марка няма нужда от представяне в страни като Германия, Франция, Австрия, тъй като е утвърдена и една от предпочитаните в тази чат на Европа. И тъй като вече астрономическата есен е факт то  е логично  и ние да помислим за зимни гуми, с които да обуем автомобила си. предложението ни днес е за моделите на финландската марка Nokian като безкомпромисно и гарантирано решене за стабилността на вашата кола.Гуми

От Nokian обаче предлагат не само гуми за леки автомобили. Много български търговци наблюдават повишен интерес и към гумите, предназначени за тежкотоварни автомобили и това се държи на факта, че действително марката е сред утвърдените, които несъмнено се грижат за безопасността на пътя при нормални и по-сурови климатични условия. Освен това гуми Nokian са среден ценови клас продукти, което пък ги прави и достатъчно достъпни за водачите, които търсят по-приемливи, но пък достатъчно качествени решения за своето превозно средство.

Кое прави гумите Nokian най-добрите за зимни условия?

Факт е, че задълбоченото познаване на суровите зимни условия в скандинавската страна е определящ момент, който да спомогне за прилагането на различни технологии многократно повишаващи сцеплението на гумата с трасето. Идеите, които инженерите на Nokian прилагат определено се свързват именно с гарантирането на безопасността, която получава превозното средство по време на движение в заснежен, мокър и хлъзгав участък. Тестовете, на които се подлага всеки един модел гуми Nokian са гаранция за тяхната стабилност, здравина и надеждност. Ето я основната причина много шофьори да избират именно Нокиан за своето ежедневно шофиране.

Ако все още се чудите какви гуми да изберете за зимата то ви гарантираме, че няма по правилен и безопасен избор за вашата сигурност от моделите на Nokian. Доверете се на над 120 години опит в индустрията, новаторската и изследователската дейност на утвърдения екип от професионалисти, които ежедневно работят за да създадат съвършените автомобилни гуми на приемлива за клиентите си цена. Високотехнологични и безупречно безопасни гуми Nokian можете да закупите на супер цени от Gumicon. Не правете компромиси със сигурността по време на шофирайте. Изберете доказани и ефективни решения от онлайн магазин Gumicon.