Оптически трикове за малка спалня

спалня

Апартаментите в съвременните си характеристики са доста ограничени като площ. Дневните са комбинация от два-три къта, а спалните са толкова малки, че е трудно да поберем в тях всичко, което желаем. Затова е добре да ползваме някои оптически трикове за да подобрим интериора и да го направим максимално добър за живеене. За да изглежда по-просторна спалнята е препоръчително да се заложи на светли тонове. Така ще изпитвате комфорт и сетивата няма да усещат натиска, който могат по-агресивните цветове да предизвикат. Не е задължително спалнята да е бяла, тъй като много хора я сравняват с болничната стая. Изберете нежно светло зелено, розово или небесно синьо. Леглото е следващия детайл, който заема най-голямо място в това помещение. За да не изглежда твърде обсебващо е добре да заложите на креват, който е с прави малка спалня

и изчистени форми. Когато мебелите са па-малки те карат пространството да изглежда по-голямо. Затова другата оптическа идея е да не залагате на огромни мебели, с които трудно ще се разминавате, а на такива, които са една идея по-малки. Все пак трябва да имате възможност да се движите по-свободно докато се преобличате или подготвяте за сън.

А какво е една спалня без огледало? Дори и да не сте суетни е желателно да ползвате повечко огледала в спалнята. Така с помощта на светлината ще можете да постигнете още един положителен ефект, който да спомогне за оптическото увеличение на размера на спалното помещение. Още интересни идеи, с които можете да подобрите интериора в помещението за почивка ще откриете тук https://bit.ly/2K3zkeq . Проявете малко повече креативност и се постарайте да се възползвате от недостатъците на вашата спалня, а не да се опитвате да я натрупате с множество мебели и декорация, които да я направят още по-колострофобична. Има достатъчно варианти да постигнете желания ефект, така че се възползвайте от съветите ни за да се порадвате на своето стилно бижу.