Основни съвети при покупка на кола нов внос

автомобил нов внос

За всеки потенциален купувач на автомобил втора ръка е ясно, че отправяйки се към поредната автокъща трябва да е готов за компромиси. Обикновено колите, които се внасят у нас за да са евтини и да отговарят на изискванията за цена на клиентите или са твърде стари или пък имат нужда от сериозни ремонти. Затова при положение, че сте решили да си купите кола втора ръка то е добре да сте наясно с основните перипетии, пред които ще се изправите. И така ясно е, че ако търсите евтин автомобил то няма как да искате той да изглежда и да върви като чисто нов. Но пък все пак инвестирате пари и е добре да търсите най-добрите показатели, които можете да си позволите. Някой търговци, които от години се занимават с внасяне на коли имат свои собствени правила, които им помагат бързо да продадат това, което са получили. На първо място те избират такива превозни средства, които имат реален пазар у нас. А често българина има идентични критерии като колата да не е на повече от 10 годни, да е в що годе добро визуално състояние и да не е пребоядисвана и освен това да е техническа изправност, която да не застрашава живота и здравето на пътниците в нея.внос на коли

Изключително важно е при покупка на кола нов внос да сте наясно и с таксите, които ще трябва да платите по отношение на нейното регистриране. Обикновено за да спестят пари търговците, които внасят коли не ги регистрират, а оставят тази подробност за своите купувачи. Така се пестят такси и реално те си гарантират по-висока печалба. А в зависимост от модела и кубатурата на внесения автомобил то се подгответе да платите от 100 до 600 лева допълнително оскъпяване по отношение на това да узаконите и регистрират превозното средство в КАТ. Но това са неизбежни действия и наистина всеки потенциален купувач преди да сключи сделка е осъзнал, че трябва да има определена сума пари за да ги покрие. По-важно е обаче да изберете автомобил, който да отговори на вашите индивидуални потребности и да не е поредното превозно средство, което почти не излиза от автосервизите.

Казват, че когато купувате кола внос то това е въпрос на чист късмет да попаднете на превозно средство, което действително е добро и надеждно. Но си има и някой специфични правила, които наистина биха били сериозна предпоставка за това да предпочетете дадена кола или пък обратното. Задължително е преди да инвестирате в такава да се извърши технически преглед на возилото. Има не малко автомеханици, които срещу определена минимална такса ще могат да проверят дали колата си струва парите или не. Така ще се установят потенциални сериозни ремонти, които могат да се превърнат в причина да се ориентирате към друга кола внос. След направеното проучване е задължително да се направи и тест драйв. Само така ще установите дали колата наистина има някакви проблеми или можете напълно да ѝ се доверите. Не вземайте емоционално решение и не купувайте кола само защото ви е харесана на външен вид или пък заради екстрите в купето. Тъй като има достатъчно фирми и търговци, които се занимават с внасяне на коли то е добре да осъзнаете, че имате огромен избор и ето защо е препоръчително да пробвате няколко варианта, от които да изберете онзи, който действително е най-близък до вашите предпочитания и потребности.

Никога не се съгласявайте да плащате първоначално обявената цена. Вносителите на превозни средства обикновено надуват умишлено цената, тъй като са наясно, че за да продадат трябва да предложат сериозна търговска отстъпка на своите клиенти. Затова не подценявайте и този трик на внасящите коли и не пропускайте да се спазарите за по-изгодна цена.