На какво да обърнем внимание при покупка на компресор?

изгоден компресор

Компресорите са вид електрически машини, които има доста широка приложимост не само за професионалните Ви нужди, но и са много удачни, когато стане въпрос за различни дейности в домашната работилници. На пазара има всякакви модели, като основната разлика при тях е в тения дебит и налягане. Логично е, когато търсите професионално и надеждно решение да заложите  на инвестиция, която да гарантира ефективност  и бързина. Сигурно се чудите къде намира роля употребата на компресора. Всъщност почти във всеки сектор, в който има строително монтажни и ремонти дейности можете да видите компресор. Най-често това са бояджийски услуги, при които подаването на регулиран въздух гарантира рентабилност и бързо свършена работа. В авто тенекеджийските услуги и пребоядисването на коли от качеството на компресора и естествено опита на майстора зависи дали боята ще е безупречно нанесена. Затова, когато сте изправени пред избор търсете не просто компресори изгодно, а такива, чиято характеристика да отговаря на вашите нужди и компетентно извършена работа.компресор

Компресора подава въздух на инструмента, с който работите като по този начин многократно скъсявате времето в изпълнение на поставените и изисквани дейности. Като пример ще дадем дебита на пистолет, с който се впръсква боята , когато се боядисва автомобил. Ако той е с 5 бара налягане, задължително е да си осигурите изгоден и качествен компресор с поне 50 литра бутилка и дебит 190 литра на минута. Дебита на вашият нов компресор следва да е по-голям от изискванията на инструмента. Така си гарантирате, че ще спестите време и прецизно ще впръскате боята върху детайлите, които ще третирате.

Експерти казват, че е много относително да заложите някакви рамки, на които трябва да отговаря компресора. Но ако следвате съветите са покупка на изгоден компресор е добре да имате предвид, че колкото по-голям е неговия дебит, толкова по-дълго време ще работите с него. Това са професионални машини, които подпомагат на първо ефективното и времево съотношение при всяка работа. Поради това не бива да подценявате покупката на този така важен уред.

Що се отнася до цената на компресорите и кои са по-изгодни като марки не бива да се подвеждате от това, че цената на едни е по-висока или ниска. Фактите показват, че за всеки професионалист компресора трябва да е с показатели минимум 10 бара налягане, дебит над 250 литра на минута и обем на рисийвъра 100 литра. Това са всъщност  минималните параметри, на които да заложите при покупка на нов и изгоден компресор. И още веднъж наблягаме на това, че ако ще го ползвате по-рядко няма нужда да купувате модел с –високи характеристики.