Как да перем дивана и колко често

Прането на диван несъмнено е сред най-трудоемките и отегчителни почистващи дейности, с които бихме могли да се занимаем в някакъв момент. Този вид дейност отнема време, кара ни да се чувстваме затруднени, също както и много изморени, след като сме приключили с процедурата. Това е и причината толкова много хора да предпочитат да наемат професионална фирма за пране на диван пред това сами да се занимават с поддръжката на меката мебел. И смеем да твърдим, че са взели най-правилното решение…

Когато диванът е мръсен, но ние не знам как да го почистим

Пране на дивани от Клийн Хелп София.

Меката мебел е обект на упорити замърсявания, тъй като я използваме често, също както и често пъти разливаме различни по вид течности върху нея. Като добавим и тапицерията в светли тонове, то честото пране на диван става още по-необходимо, а ние трябва внимателно да помислим как точно да го извършим. Препоръката ни към Вас е да заложите на някоя доказала се в областта почистваща фирма, която с радост ще се отзове на нуждата Ви от висококачествено и еко съобразно пране на диван. Тя ще проведе всички необходими процедури за това диванът отново да засияе в цялата си прелест, без да има нито едно видимо петно по него…

В основни линии, професионалното пране на диван носи след себе си следните няколко ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ процедури, които трябва да бъдат приложени, за да се получи желаният резултат:

 • Оглед на меката мебел;
 • Третиране на упоритите петна;
 • Основно почистване на дивана;
 • Финални щрихи;
 • Освежаване и ароматизиране.

Трудно би било да направите всичко това в домашни условия, използвайки само и единствено подръчни материали. Затова и Ви съветваме толкова горещо да заложите изключително на професионалистите… Само с тяхна помощ ще видите желаните от Вас резултат, които да Ви държат „влага“ години занапред…

Какво друго

Диван

Прането на диван не е единственото нещо, за което сме длъжни да помислим, когато става дума за поддръжката на дома. То е само една минимална част от всичко онова, което е обект на нашата отговорност, затова проверете какво може да Ви предложи фирма „Клийн Хелп“ и се възползвайте от всички услуги, налични там. Или поне от само една малко част от тях!

Преди да резервирате пране на диван, се уверете, че нямате нужда и от:

 • Основно почистване на дома;
 • Дълбоко почистване на фурна;
 • Пране на килими и матраци;
 • Почистване на баня и тоалетна;
 • Пролетно почистване и др.

И сами разбирате, че списъкът е наистина много дълъг… Реално погледнато, имате шанса да забравите завинаги за досадното домашно почистване, което всеки път ни отнема толкова много време, че не можем да се насладим нито на уикенда, нито на любимите си хора. Ами променете това още сега, обаждайки се час по-скоро на фирмата, която Ви препоръчахме. Там ще попаднете не само на любезно обслужване, ами и на:

 • Ниски цени;
 • Голямо разнообразие;
 • Перфектно изпълнение;
 • Добри отстъпки.

Колко често да перем дивана

Куче

Честотата, с която почистваме меката мебел у дома е пряко свързана с интензивността, с която я използваме, също както и с начина, по който правим това…  Ако да речем не прекарвате много време вкъщи, е логично диванът да не е обект на чести и упорити замърсявания. Но ако имате семейство и деца, също както и си стоите у дома през по-голямата част от свободното си време, е съвсем в редна на нещата да перете дивана по-често. За да можете да се насладите на 100% на неговите плюсове и предимства, трябва да знаете как да се грижите за него. А грижата за меката мебел у дома включва и редовното й пране . И то с качествени и ефективни продукти.

Не забравяйте, че в повечето случаи не сме в състояние да проведем редовното почистване на дома и дивана така, както професионалистите ще го направят. Причините за това са следните:

 1. Липса на подходящи продукти;
 2. Липса на достатъчно умения;
 3. Липса на познания;
 4. Липса на време;
 5. Невъзможност да се фокусираме в детайли върху поддръжката на отделните компоненти у дома.

Сега разбирате ли защо е толкова препоръчително да не се заемате сами с прането на дивана, а да оставите това на професионалната фирма за почистване.