Предимства и недостатъци на IP камерите

IP камери

За да се инсталират каквито и да било системи за видеонаблюдение задължително трябва да имате видеокамери. Видеокамерата от по-ново поколение има за цел да изпраща сигнал, който се цифровизира и директно се записва на централно устройство. Едни от най-добрите камери са IP или още можете да ги срещнете с цялото изписване – Internet Protocol. Това са камери с много добра резолюция и наистина имат не малко предимства, когато се касае за това да се приложи най-адекватния и сигурен начин за предаване на сигнала от мястото, което се наблюдава. Ако трябва да обърнем внимание на съвременните IP камери то определено това, което ще ни направи впечатление са техните размери. Малки, компактни, с много висока разделителна способност тези камери са едно от най-добрите средства, които днес се използват при всякакви мрежови варианти за видеонаблюдение. Имайки предвид факта, че има и камери, които са с много висока разделителна способност до 20 МР то несъмнено можете да имате предвид, че тук образа е изключително чист и ясен, което за търговските обекти наистина е от висок приоритет.камери

Освен това Internet Protocol камерите в повечето си варианти са безжични, което пък още повече улеснява техния монтаж дори на труднодостъпни места. А за да изберете такъв вид камера за видеонаблюдение следва да се консултирате със специалист. Моделите наистина никак не са малко и в зависимост от това каква е площта на наблюдаваното трасе или помещение, каква е неговата височина, степен на осветеност през тъмните части на денонощието и т.нат е важно да се избере наистина добра и отговаряща на параметрите за наблюдение камера, от която действително да има реален резултат.

Както всеки друг вид камери, използвани в сектор Видеонаблюдение и тук не са малко техните предимства и недостатъци. Обикновено повечето експерти акцентира на положителните им качества, тъй като наистина IP камерите са едно бюджетно решение, но достатъчно ефективно, в сравнение с останалите модели, предлагани на пазара. А към предимствата ще изброим отдалечения достъп, който се извършва в реално време. безспорно лесния монтаж на IP камерите също е един от техните големи плюсове. Цифровото предаване на сигнала пък е предпоставка за много високо качество и даване на реалистична картина на наблюдаваното място. Само с наличието на Интернет връзка тези камери работят отлично и това не се отразява на резолюцията на изображението. Към недостатъците обаче ще трябва да отбележим факта, че много от камерите са кодирани и това влияе на съвместимостта им с мрежовия рекордер. За да работят с безжична интернет връзка се изискват сериозни настройки, което може да отнеме време при тяхното инсталиране. И да не на последно място по-модерните и съвременни IP камери са все още доста скъпи и ако искате да инсталирате такива то трябва да направите по-сериозна инвестиция.