Повече здравина от съвременните предложения за кухненски мивки

мивка

За да сте напълно сигурни, че мивката в кухнята, която ще изберете да закупите ще осигури максимум удобство е определящо да се фокусирате върху повече информация за модела. Най-често допусканите грешки, които обикновено се превръщат в сериозно изпитание за домакинствата касаят дефинирането на различните технически особености и характеристики, които са в основата на дълголетието на продукта. Виж повече в днешното четиво кои са най-здравите материали, от които се изработват кухненски мивки.

Модели от гранит

гранитна мивкаГранитните мивки нямат нужда от представяне. С тях безспорно ще усетите сигурност и удобство при използване. Те се отличават с деликатната си визия, неповторимост и уникалност. Освен това съществен е приноса на изделията по отношение на поддръжка и перфектен външен вид.

Моделите от гранит са качествени, а тези им особености се дължат най-вече на:

  • Издръжливост на материала на механични повреди;
  • Устойчивост на високи и ниски температури;
  • Адаптивност в кухненското пространство, благодарение на богатата палитра от цветове;
  • Практични и здрави, с феноменален експлоатационен срок;
  • Антимикробни свойства, които отблъскват и не задържат различни бактерии по повърхността.

Нещо повече от удоволствие е използването на гранитни мивки, тъй като тяхната задача е не просто да осигурят място за миене, но и да внесат стил и елегантност в обстановката.

Полимермрамор – отличителни характеристики

Това е материал, който е известен още като лят мрамор. Той представлява смес от смоли и минерали, които при изпичане на съответната температура гарантират безупречна здравина и сигурност на крайното изделие. В зависимост от вида на съставките, които са вложени имайте предвид, че полимермраморните мивки могат да се отличават с дългогодишност и експлоатационен срок.

Въпреки, е се приемат като трайни решения спрямо мивките от гранит тези от полимермрамор не са чак токова здрави и вечни. Но пък за сметка на това цената им е изгодна, което на практика привлича не малък процент от клиентите. Въпрос на бюджет и индивидуална преценка е към кой от материалите ще проявите интерес, но ви съветваме да залагате на такива, които са с гаранция за качество от минимум 10 години.