Разлики между абсорбатор и аспиратор за вграждане

аспиратор

От какво се нуждае една кухня ако ли не от висококачествени уреди, които да са първи помощници на домакинята. Въпросите, които възникват при подбора им обаче не са малко и е препоръчително да си направим труда да анализираме разликите, предимствата и функциите им по отношение на това да останем максимално удовлетворени при използването им. Днес ще ви разкажем за аспираторите и абсорбаторите за вграждане като едни от специфичните решения, задължителни за всяка кухненска зона.

Разликите между двата уреда

Със сигурност и вие сте от хората, за които това са уреди за улавяне на миризмите и не правите никаква разлика между двете понятия. А всъщност такива има и преди да инвестирате в който и да било от двата уреда е правилно да се запознаете с техните функции. Ясно е, че залагате на вариант за вграждане. Все пак тук естетиката е на най-високо ниво, а освен това така ще спестите и доста пространство от и без това малката ви кухня. Абсорбатори за вграждане и аспиратори имат една много съществена разлика:кухненски абсорбатор

  • Аспиратори – поглъщат влага, миризми, пара и ги отвеждат в комина на сградата, предназначен за това;
  • Абсорбаторите – поглъщат влага, миризми, пара, но освен това пречистват и освежават въздуха в помещенията.

Много съществена разлика, която всъщност се оказва решаваща за това много от клиентите да заложат именно на абсорбаторите, като средство, с което могат не само да се отърват от миризмата, от готвенето, но и да се насладят на приятна и комфортна атмосфера.

Абсорбаторите освен силни и мощни мотори разполагат и с филтри. Именно с тяхна помощ се осъществява пречистващата роля. Активен въглен или друг вид защитни филтри не позволяват на миризмите да се върнат отново към помещението в следствие на завихрянето  от изсмукващия процес. точно върху това е добре да помислите – дали желаете свежа и приятно ухаеща кухня или пък ще се примирите с вечните смесващи се аромати, които да се пропиват дори в облеклото, което носите.