Топлина, уют и ниски разходи – ръководство за избор на котел на дърва

котел на твърдо гориво

Замисляли ли сте се защо на пазара непрекъснато се появяват все по-нови и модерни решения, които са заместители на печките на дърва и въглища. Няма как да не се търсят иновативни решения и за този вид отопление при положение, че стандартните отоплителни уреди са с не малко топлозагуби. А това съгласете се рефлектира върху увеличеното разходване на дърва. Изчисления показват, че домакинствата, които са използвали традиционни печки на дърва се нуждаят от осигуряване на много повече като количество дърва за огрев отколкото други, които са решили да приложат новаторските предложения, които се предлагат на пазара като котел на дърва например. Причините се крият именно в намаляването на огромните загуби а твърдо гориво, които успяват да реализират стоманените котли. Днес ще ви запознаем именно с предимствата на котлите и ще предложим ефективни решения, в които и струва да инвестирате.

Контрол върху разходите

Отоплението е едно от най-сериозните пера като разход през зимните месеци. Независимо, че печките на дърва наистина успяват да предоставят доста по-икономично отопление от това с електрическа енергия то наистина имайте предвид, че ви се осигурява опция за още по-ефективно и сигурно решение, с което да си гарантиране повишаване на коефициента на полезно действие и намаляването на топлозагубите. Доказано е, че котлите на дърва увеличават ефективността от изгарянето на твърдото гориво с до 80%, което на практика е показателно за това, че при следващия отоплителен сезон драстично ще намалите количеството дърва за огрев, които ще са нужни за да осигурите на жилището си качествена и постоянна температура.

До тук изложените причини наистина са сериозен повод да се замислите върху това дали не е време да се замислите върху това да подмените уреда, който сте ползвали до момента. Но нека обобщим някои от основните предимства на котлите на дърва:

  • Гарантират пълен контрол върху разходите;
  • КПД се увеличава с до 80%;
  • Намаляват се до минимум топлозагубите при работата на котела;
  • Изплащането на инвестицията ще усетите още при първия отоплителен сезон.

Равносметката гарантира много по-ниски разходи, което на практика е стимулираща реакция от страна на потребителите, използващи твърдо гориво за отопление да заложат именно на подмяната на стандартните печки на дърва с котли.

На какво да обърнете внимание при покупка на котел на дърва

Ще се изненадате колко много фирми на пазара предлагат уреди за отопление на твърдо гориво, пелети и други възобновяеми енергийни източници. За да бъдете сигурни в това, че няма да допуснете фрапиращи котел на дървагрешки, които да се окажат не особено ефективни е важно да се потърси наистина коректен търговец, който да консултира, да предостави решение спрямо спецификата на жилището или площта, която желаете да отопляване с котел на дърва.

Такъв вид консултация наистина ви е абсолютно необходима, защото вариантите за котли са доста, параметрите и техническите характеристики са неясни като стойности за крайния потребител, а освен това е логично да се потърси оптимално прецизен вариант, който да се изплати бързо във времето на експлоатиране. Ето я причината днес да представим Balkan Energy – търговец, който ще се погрижи за отоплението на дома ви професионално  и компетентно.

Екипа на Balkan Energy ще ви запознае с предимствата и недостатъците на котлите на дърва. Разнообразието от брандове и мощност са с решаващо значение за намиране на добър и качествен вариант за отопление. В крайна сметка в основата на вземане на решение за подмяна на стандартен уред с котел и основано на това да се реализира икономия, така с пълно основание имате повод да потърсите експертите, които ще се фокусират върху индивидуалните ви нужди. Сред най-добрите и препоръчвани решения от Balkan Energy са стоманените котли на дърва на марките:

  • Centrometal Хърватия;
  • PRITY;
  • Турската компания Caldera Heating Group;
  • Популярната българска фирма BURNiT и много други.

Погрижете се за отоплението сега за да се насладите на икономиите през зимата.