За да е топло навсякъде у дома сменете радиаторите на парното с нови

отопление

Топлината най-бързо и лесно се разпространява с помощта на радиатори, които оформят инсталацията, преминаваща през всяка точка и стая на жилището. Парното отопление е най-разпространените начини да се намалят разходите и да е осигури рентабилно и ефективно достигане на желаната температура в определени пространства. Както всеки професионалист ще потвърди освен спецификата и характеристиките на уреда, който се използва за осигуряване на топлина от съществена роля са и радиаторите, които са основните разпространители. Избирането на радиатори с цел подновяване на инсталацията за отопляване на жилищна или нежилищна площ не бива да бъде аматьорско изпълнение. Не само самия вид и особености на телата са съществени, но и извършването на монтажа изисква доста опит, компетентност и възможности. Ще ви запознаем с една от фирмите в бранша, които могат да осигурят ефективна, бърза и коректна работа, която касае именно избор на радиатори, демонтаж и монтаж на нови тела.

Удобството на отоплението с радиатори за парно

Споменахме, че да се отопляваш на парно е много удобно  и рентабилно. Конкретиката на всеки отоплителен сезон е  това, че една и съща квадратура можем да отопляваме по различни начини, което на практика би ни струвало и не малко средства. В търсене на икономично решение все повече домакинства осъзнават, че парното с радиатори, които се монтират в основни и помощни помещения са много приемлив вариант, който осигурява:

 • Цялостно решение с отоплението на дома;
 • Ефективност и икономия;
 • Оптимално дискретен начин за топлина и уют в помещенията;
 • Пълен контрол върху температурата и т.нат.

Една инсталация на парно винаги ще генерира икономии, защото един уред захранва няколко тела, които от своя страна разпространяват топлината според мощността и капацитета на радиаторите.

Избор и монтаж

И тук се фокусирахме върху професионалната намеса. Много полезна и коректна информация заинтересованите, на които им предстои подмяна на радиатори могат да намерят на https://vikhelp.com/smiana-na-radiatori/. От ВиК Хелп дават много ясни и точни насоки за това какви е редно да бъдат отоплителните радиатори и как протича подмяната на старите с нови.Радиатор

Онова, което е добре да знаете е, че необходимостта от подмяна на радиатори може да възникне основно при:

 • Корозия;
 • Морално остарели радиатори;
 • Радиатори, които са с дефекти и предизвикват течове;
 • С натрупан варовик във вътрешността, което затруднява циркулирането на горещия флуид в системата и т.нат.

Смяната се налага заради повишаване на ефективността от работата на отоплителната система. Никой не би желал да използва тела, които не топлят, дефектни са и освен това са причина за наводнение и съсипване на подови и стенни облицовки и настилки. От ВиК Хелп съветва своевременно да се свържете с екипа им и да насрочите оглед и анализиране на системата, което би дало конкретни насоки за това как да бъде подобрена работата на отоплителната инсталация.

А най-честото решение, което се налага е именно смяната на старите радиатори с нови. Оказва се, че с такова действие се повишава ефективността с до 30-40 %, което на фона на сметките, които плащате никак не е за подценяване.  Вариантите за нови радиатори са няколко, но ако сте съсредоточени към:

 • Повече елегантност;
 • Дискретно и деликатно адаптиране на телата;
 • Повишаване на ефективността;
 • Високи топлоотдаващи свойства ит.нат.

От ВиК Хелп съветват да си изберете доказано икономичните  и все по-популярни алуминиеви радиатори. Те се отличават с редица преимущества. Монтажа им е сравнително лесен, а избора на такива ще гарантира дългогодишна безпроблемна употреба. Професионалната инсталация на такива тела от ВиК Хелп ще ви осигури също така и ежегодна поддръжка и профилактика с удължаване живота и ефективността от новите отоплителни тела. Има значение не само на какви радиатори ще поверите отоплението, но и на кого ще възложите подмяната на старите с нови.