Цветове за нова кухня – кои са предпочитаните

кухня

Много домакини се питат какъв цвят да изберат за новата си кухненска мебел. обикновено се търси такава комбинация, при която замърсяванията не си личат. Вероятно си спомняте, че преди години имаше комбинации, в които задължително участваше черното или пък червеното като декоративен акцент. Наистина тогава тенденциите бяха такива и клиентите ги харесваха, но пък недостатъците на цветове бяха в това, че изискваха почти ежедневна поддръжка за да не си личат отпечатъците от пръсти и петна, които ес образуват при приготвянето на храната. Е, в съвременното кухненско обзавеждане в съвсем различна посока са тоновете и нюансите, които се препоръчват. Става въпрос за това, че неутралните и по-светли кухни цветове са невероятно приемливи. Те са свежи, елегантни и освен това петната от пръсти не са толкова явни и дразнещи.

Мотивиращи нюанси

Създаващи свобода, усещане за елегантност и въздушност – такива са чувствата, които човек изпитва, когато попадне в стая, изпълнена с нежни и отпускащи цветове. И какво от това, че кухнята се приема като една от зоните, които се подлага на сериозни замърсявания? Та нали тук домакините също проявяват креативност за да създадат поредния кулинарен шедьовър, който да бъде консумиран от близките и гостите им.Готова кухня

Цветните кухни обикновено включват два основни цвята. Единия е водещ и той по презумпция трябва да бъде по-светъл. Другия е с два тона по-тъмен и той се използва като декоративен акцент, създаващ повече динамичност и естетичност.

Личен е избора, който можете да направите спрямо подбора на цветове за новата си кухненска мебел. Препоръчаните варианти от експерти са:

  • Светъл дървесен тон в комбинация с гланцово ПДЧ;
  • МДФ мат в светъл тон с неутрален гланц;
  • Комбинация от дъб норте и бланко
  • Изцяло дървесна кухня в сонома или друг светъл цвят.

Неутралните и по-свежи цветове са изключително добре приемани от домакинствата, защото наистина създават една чувственост и приятно усещане за нежност и комфорт.