Обзавеждане за детска стая – готови мебели или по поръчка

Децата трябва да бъдат включени, когато се избират мебели за стаята им

Когато е време да създадем стая за детето си, може да обсъдим интериора заедно с него, стига възрастта му да е подходяща за това. Бебешките помещения обзавеждаме по свой вкус, но малките растат и е време да бъдат включени в това интересно занимание. Нека ангажиментът да им бъде представен сериозно и да покажат умението си да носят отговорност за решенията си. Първо уточнете цветовете, към които предстои да се насочите, както и типът на мебелите, които ще закупите.

По-важният въпрос е дали те да бъдат по поръчка, или да се спрете на готови комплекти. Това вече зависи от средствата, с които разполагате, а и от бъдещите ви намерения.

Поръчкови мебели или готови предложения

В повечето магазини за мебели ще откриете всякакви опции, а консултантите ще ви съдействат, за да прецените кой е благоприятният избор за вас. Комплектите обикновено се състоят от легло, гардероб, етажерка и шкаф или мини секция. Децата трябва да има къде да разположат играчките си, дрешките си, спалното си бельо и всичко необходимо за тяхното „царство“.

Готовите предложения рядко са изработени от масивно дърво, въпреки че вероятно бихте могли да откриете и такава възможност. Това предполага и по-ниската им цена.

Ако плановете ви са след няколко години да преустроите стаята наново, с оглед на възрастовите промени при децата, може би те са добър вариант специално за вас.

В противен случай може да поръчате по свое усмотрение моделите. Майсторите, който ще ги проектират по конкретни размери и дизайн, ще ви дадат ценни съвети за организация на избраните мебели в стаята.

Мебелите по поръчка имат предимството, че ще паснат идеално на конкретното помещение и могат да са направени от материала, който вие посочите. Възможността за гъвкави решения е изключително препоръчителна за семейства с повече от едно дете, които не разполагат с големи площи в жилището си. Така бихте могли да поръчате легло на два етажа или друг тип, което да удовлетворява нуждите на всички обитатели в детската стая.

Не забравяйте, че когато създавате интериора на момиченцата или момченцата, трябва да внесете не само колоритен дух, но и да акцентирате върху техни любими теми, герои и приказни светове. Така ще им дадете воля на въображението, ще им помогнете да се отпускат след училище и ще ги стимулирате да бъдат по-прилежни в задачите си.

Отделяйте минути, в които да подреждате заедно и да им показвате с примера си как да се грижат за своята стая.

Разгледайте изключителните предложения за мебели за детски стаи на Мирчеле.