Идеалните характеристики на добрата кухненска мивка

кухненска мивка

Няма как да опишем по друг начин нуждата от кухненска мивка освен като изключително важно необходимост. Дали основно ще я ползвате за измиване на ръце, хранителни продукти или съдове не е от особено значение. Смисъла на нейното присъствие е в това да допринесе за хигиената в зоната за приготвяне на храна и освен това да се адаптира по най-ефектния и елегантен начин. Днес сме решени да представим на вниманието ви характеристиките на добрата кухненска мивка и за целта ще се доверим на дългогодишния партньор на съвременното домакинство, а именно магазин за оборудване, обзавеждане и декорация Мебели Арена.

Как да разпознаем добрата кухненска мивка

Доста интересен въпрос, чиито отговор вероятно търсите и вие. Кухненски мивки Арена представят интуитивната възможност да оптимизирате своята кухня така, че наистина тя да се превърне в символ на удобство и лекота за извършване на всяко едно действие. И ето, че стигнахме до тънкостите при избора на кухня и фокусирането върху основните ѝ качества, които биха били удовлетворяващи:

  • Идеалния размерЕдинична мивка за вграждане

Как да го разпознаете при условие, че в каталога на Арена има стотици решения? Вземете ролетка и измерете зоната, където имате изводи за вода и връзка с канализацията. Съобразно широчината на плота изберете такава мивка, която да не заема твърде малко място, нито пък самата тя да е с ограничена площ, достатъчна само за измиването на ръце. Стандартните мивки варират от 50-55 сантиметра и дълбочина от 20-25 сантиметра, което на практика е напълно достатъчно за удобството при извършване на каквито  и да било действия;

  • Идеалния материал

Кой е най-здрав? Кой е най-устойчив на надраскване и почистването с препарати няма да повлияе на външния вид на мивката? Арена има изключително практични предложения от гранитни, композитни и такива от полимермрамор. Това са съвременни материали, разработени с една единствена цел – да създадат супер мивка, издържаща на ежедневно натоварване;

  • Идеалната цена.

Финансовите възможности на потребителите са разнообразни и коя е най-добрата цена не бихме могли да кажем. Но имайте предвид, че качествените и здравите мивки стартират от 100 лева и могат да достигна 800 лв. и повече. Идеална е тази цена, която реално ви удовлетворява. А от Арена имат с какво да отговорят и на този важен критерий.