Смяна на щрангове – защо е толкова важен екипа, който ще извърши такъв ремонт

дефектен щранг

Най-разходоемки и свързани с главозамайващи разходи са ремонтите, които се налагат при корозирали и сериозно амортизирани щрангове в жилищните сгради. А в столицата такива изобилстват, така че сами можете да си представите на какво са подложени водопроводчиците и колко бързо трябва да реагират за да намалят загубите на жизненоважната течност. Специалисти алармират, че от повредени и дефектни щрангове се губят стотици литри вода, което не само се отразява на сметките, които домакинствата плащат, но и върху безконтролното изтичане на водата в канали, почва и други места, което си  е чиста загуба.

Има ли значение колко бързо ще се сменят повредените щрангове

Естествено, че отговора е положителен. Когато се търси правилно, алтернативно решение домакинствата са склонни да инвестират колкото е необходимо с цел да се въведе контрол върху неправомерното изтичане на воден ресурс, поява на предпоставки за аварийни ситуации, течове и други битови главоболия. Бързата реакция на домоуправителя в жилищния блок в столичен квартал наистина може да се окаже решаващ да се избегнат редица неприятности. А те са от типа:

 • Ежедневни течове по стените на общите части;
 • Поява на мухъл и плесен в ъглите на коридори и други части, където минават щранговете;
 • Изключително остра и натрапчива миризма на влага с отварянето на входната врата;
 • Предпоставка за влошено състояние на качеството на водата, която се консумира от домакинствата.

Несъмнено това са сериозни причини, които налагат да се потърси правилния екип за смяна на щрангове София, за да могат да се предприемат ефективни действия по правилното функциониране на системата и създаване на максимално удобство и сигурност на хората, които живеят в сградата.

Кои са основните стъпки при подмяна на щранговете

Ясно е, че при един такъв сериозен ремонт ще се наложи живущите да преминат известно неудобство. За да работят екипите по смяна на щранговете е задължително да бъде спряна водата от централния спирателен кран за съответния вход или блок в София. така не само, че водопроводчиците могат да боравят спокойно, но и се елиминират потенциалните ситуации да се появят течове, а от там и наводнения на някои жилища. Има няколко стъпки, които са задължителни при извършването на такива сериозни ремонтни дейности, които са решаващи за ефективността и връщането на естествения ритъм на работа на ВиК инсталацията. След като се направи анализ и се вземат под внимание спецификата на повредите по щранговете в многоетожната сграда се пристъпва към изпълнението на плана за действие:Водопроводчик

 • Спиране на водата то централния кран;
 • Отстраняване и дмонтиране на повредените щрангове в следствие на корозия, спукване, деформации и т.нат.;
 • Избор на подходящи нови щрангове, които ще заместят старите, съобразно цолаж, издръжливост, ефективност;
 • Монтиране на нови щрангове;
 • Поставяне на топлоизолация за тръби, която да намали рисковете то замръзване при твърде ниски температури;
 • Укрепване на щранговете към стени, тавани и под със специални скоби, които да не позволят деформации при вибрации на сградата или пък в следствие на земетресение или други подобни бедствия;
 • Детайлно почистване от остатъци от строителни материали;
 • Задължителен тест на системата преди тя да бъде пусната в експлоатационен режим;

Все важни и задължителни са до тук изброените етапи, защото пренебрегването на дори един от тях може да се окаже пагубен за дългогодишното ефективно функциониране на водопроводната система в сградата в квартала в София, в който живеете. А тук става въпрос за създаване на сериозни ремонтни дейности за всяко едно домакинство, което от своя страна предполага да се вземат под внимание избора на:

 • Доказан с професионалните си умения екип;
 • Материали, които да гарантират минимум 10 -15 години износоустойчивост;
 • Наличието на гаранция за извършените ремонтни, демонтажни и монтажни работи.

Не са малко отговорностите на домоуправителите на сгради в София. При необходимост от качествен ремонт на щрангове е повече от решаващо да се подходи с висока ангажираност и да се наеме фирма с достатъчно завършените обекти зад гърба си.