Няколко интересни спални интерора за почитателите на пълноценната почивка

уютна спалня

За повечето от нас спалнята е от помещенията, които описваме като зона за почивка. Важността на стаята и избора на обзавеждане идва от факта, че в основата на аранжирането е това да постигнем максимално спокойно и приятно излъчване. А да ползваш вдъхновяваща и спираща дъха спалня, в която да се потопиш в тишина, уют и естетика смело бихме описали като СЪВЪРШЕНСТВО.

Четири задължителни елемента в спалнята

Няма да оспорим твърдението, че леглото е най-важната част от интериора тук. Но не се заблуждавайте, че е единствената мебел, която може да ни гарантира приятна и стилна атмосфера. За да заработи според предназначението си и самите ние да останем напълно доволни от това, което виждаме и чувстваме е добре да оформим стаята с основните детайли, които ще ѝ предадат този удивителен образ, който търсим:Спален комплект

 • Леглото. Стана ясно, че е задължителен продукт, който е в основата на нашето пълноценно и качествено възстановяване.
 • Гардеробът. Негово Величество царя на подредбата. Даже само вие да ползвате спалнята то хаоса не бива да я превзема. Колкото по-подредено то толкова по-естетично ще е излъчването на почивната зона.
 • Скринът. Организирайте дребните вещи. Те нямат място в гардероба, защото ще затрудните откриването им. Грижливо подредени и прибрани в чекмеджетата бельото и аксесоарите ще намерят своето местенце за да са в готовност за използване.
 • Нощните шкафчета. Накъде без тях? Те са онзи фокус на удобството, което търсим нощем. За да не ставата за чаша вода, да не търсите приспивателното в аптечката в дневната или пък да не оставяте скъпия смартфон на пода… ето, че ролята на шкафчетата до леглото се оказва особено важна.

Комбинацията на тези решаващи четири елемента от спалното обзавеждане е трудна задача. Но естествено сме готови да ви предложим подходящото решение като обзавеждане за спалня – спални комплекти, с което мебелирането на зоната за сън и почивка се превръща в детска игра. И не само, че с комплектите ще получите завършена картина, но имате възможността да адаптирате елементите по начин, който е най-подходящ към особеностите на помещението. Днес производителите на мебели умишлено се съсредоточават върху комплектите за спално обзавеждане. Интереса на потребителите е голя и от гледна точка на това, че в комбинация този начин на моделиране на интериора излиза в пъти по-изгодно.

Нещо „по-така“

Спален комплект ориенталскиТова, че има няколко важни елемента, с чието присъствие е добре да се съобразим е едно на ръка, но пък съвсем друго е да изберем подходящия комплект в стилистика и дизайн, който да ни подейства вдъхновяващо, романтично и успокояващо. Хората си имаме различни предпочитания по отношение на облеклото. Едни са склонни да експериментират, но други предпочитат класиката и утвърдения си моден тренд. По аналогичен начин се отнасяме и с избора на дизайн на новия спален комплект. Предпочитанията на голям процент от потребителите е да си изберат семпло и не толкова ангажиращо сетивата ни с присъствието си обзавеждане. Но пък за онези, за които спалнята е екзотично и прекрасно място е добре да се вземат предвид техните предпочитания и производителите да дадат криле на вдъхновението и фантазията си. и да, наистина има спални, които са „малко по-така“… да ги наречем ексцентрични. Ако за вас са леко натруфени и агресивни, то си има клиенти, които са почитатели на ориенталски спални комплекти. Полъха от ориента носи особен чар, но определено не е за всеки. Акцента при този вид спални са:

 • Тежките нюанси. Обикновено акцента е към тъмно червено, лилаво, кафяво, турско синьо. Рядко ориенталските спални са в по-неутрални и топли тонове;
 • Фрезовани елементи на макс. Колкото повече резба с овали и други, характерни за ориента мотиви толкова по-добре. Това са типични детайли, които ако обърнете внимание ще забележите, че присъстват във всеки един от моделите;
 • Възглавничките. Удобството и комфорта на ориенталските спални комплекти е безспорен. И за да е още по-комфортно докато се излежавате или спите в такава спалня то различните размери и форми на тези аксесоари е повече от необходимост. За крака, за глава, са кръст – тук възглавниците, с ръчно нашити шевици са с ярко присъствие;
 • Шаби-ориенталски шик. Неподправеност, уникалност – ето това получавате с такъв спален интериор. Като в приказките на Шехерезада можете да се почувствате докато отмаряте в обятията на такива спални. Вие сте главния герой – принц или принцеса, за която спалното помещение символизира вашата царственост и неповторимост.

Е, сякаш влязохме в друго измерение и ако ви идва „too much“ то сега ще слезем на Земята и ще представим нещо по-приемливо като вариант за пълен комфорт и изискана визия.

Тапицирани кожени легла – аристократичен чар

Не винаги е нужно да се подменя цялото обзавеждане в спалнята. Ако си имате здрав и стилен гардероб, скрин, който ви служи вярно вече доста години, и нямате никакво намерение да се разделяте с тях то акцента може да бъде в подмяната само на леглото. Но как да превърнем спалнята в приятна, стилна и модерна, удобна и комфортна? Решението днес идва от Лени Стил с техните невероятно изтънчени  тапицирани спални. Понятията семпло и стилно тук са напълно възможни като комбинация. За разлика от ориенталския дизайн и натрупаните с възглавнички, къдрички и фрезовани орнаменти акценти тук производителя се е съсредоточил към аристократичната нотка. Изтънченост, ненатрапчива спалня, нежни и светли тонове, тапицерия, в която е истинско удоволствие да се докосвате – имате крещяща нужда от кожена, тапицирана спалня още сега!Тапицирано Легло

Въобще не са незначителни положителните качества на леглата, тапицирани с кожа. Но не каква да е, а естествена или най-висок клас на еко. Това ще гарантира:

 • Дълголетие на кревата;
 • Износоустойчивост;
 • Удобство и комфорт;
 • Неповторимо излъчване и изисканост в интериора;
 • Почти никакви ангажименти по отношение на поддръжка и почистване.

Така, че ако декоративните, натруфени ориенталски спални не са в кръвната ви група, а предпочитате стилно и луксозно излъчване, то варианта представен в каталога от кожени, тапицирани спални се оказва едно разумно и добро решение за дълготрайна употреба и правилна инвестиция.

Изводите

В заключение можем да направим следното обобщение, което да улесни онези от Вас, на които им предстои покупка на ново спално обзавеждане.

 1. Комплектите за спалня са ефективно и приемливо решение, защото пестят време, пари и предоставят компактно и адаптивно организиране на спалнята;
 2. Ако сте почитатели на нестандартните и по-агресивни интериорни идеи имате възможността да се потопите в тайнството на ориента;
 3. Лукса е достъпен с прекрасните кожени тапицирани спални, които разкриват невероятен потенция за пълноценна почивка и спокоен сън.

Време е да Ви пожелаем „Лека нощ“!.