Купувате дизелово гориво? Ето как да бъдете сигурни в неговото качество и чистота

Отрицателни елементи като излишната вода, малки парчета отломки и различни отпадъчни продукти, в следствие на възрастта на контейнера, отдавна оказват влияние върху качеството и чистотата на горивото в дизеловите резервоари. Контролът на замърсителите е по-важен от всякога, защото дизеловите системи вече са по-усъвършенствани, за да могат да отговарят на изискванията за емисии. Според специалистите в търговията и доставката на дизелово гориво от Дизелор важни съображения, които трябва да имате предвид са мерките за безопасност, взети при работа с дизелово гориво, как се съхранява и как се използва.

Основите на работа с дизелово гориво

Правилната поддръжка на автомобила изисква редовна подмяна на филтрите за дизелово гориво с филтри, препоръчани от производителя. Необходимо е също толкова често смяна на основния филтър. Трябва да проверявате за наличието на вода в резервоара от време на време и да поддържате и филтъра за частици на резервоара в правилното му положение. Другите задачи по поддръжката включват подмяна на изсушителя на резервоара при необходимост и използване на подходящия клас гориво за температурата на околната среда на превозното средство.

Когато зареждате преносими резервоари на пътя, те трябва да бъдат наклонени върху леглото на камиона / ремаркето с дренажна линия в долния край. Тази практика ще ви помогне да се отървете от излишната вода. Също така е важно да не допускате обхвата на помпата да докосва дъното на резервоара, за да не се замърси.

Правилното съхранение на дизелово гориво е жизненоважно

За да поддържате съхранените дизелови горива чисти, е важно да ги съхранявате в правилния размер резервоар, за да намалите излишната влага и развитието на бактерии. Използването на по-малки резервоари за съхранение осигурява редовен оборот. Големите количества дизелово гориво в идеалния случай трябва да се съхраняват на закрито, далеч от пряка слънчева светлина. Това предотвратява условията за създаване на всякакви екстремни температури, които да бъдат причина за развитието и натрупването на влага.

Много експерти също съветват да не се съхранява дизелово гориво в поцинковани резервоари. Опитът показва, че дизеловото гориво има летливи химични реакции с цинкови съединения, които могат да се утаят в двигателя и да са причина за лошата му работа.

Желателно е да тествате и филтрирате горивото, когато го получите за съхранение. При доставката пробите трябва да са бистри, да не са мътни или пълни със суспендирани частици. Също така трябва да разгледате сертификата за автентичност на пратката (сертификат за анализ), за да се уверите, че датата на производство е в съответствие с разпоредбите.

Филтриране на дизелово гориво

Преди доставката на дизеловото гориво и прехвърлянето в резервоара, трябва внимателно да проверите дали има вода, за да не попадне в резервоара за съхранение. Изсушителите се използват за елиминиране на влагата и частиците от въздуха, който навлиза в резервоара, когато горивото се изтегли. Използват се и ексклузивни сушилни устройства и отвори за резервоари, които работят чрез обвиване на горива в сух въздух, за да елиминират излишната влага.

Използване на система за почистване на резервоар за съхранение и консерванти

На пазара се предлагат множество специални системи за почистване на малки до средни резервоари за съхранение. По-голямата част от тези системи работят чрез разпределяне на материала на резервоара чрез множество филтри. Обикновено системите първо елиминират излишната вода или тиня в основата на резервоара за гориво. След това системите за почистване започват действителния етап на филтриране или полиране.

 

Що се отнася до третирането на дизелово гориво на едро с химически добавки, производителите на двигатели и машини обикновено препоръчват използването на антимикробни средства за предотвратяване на растежа на бактерии. Понякога се препоръчва тези консерванти да се използват два пъти годишно. Редица антимикробни средства са специално създадени, за да работят на границата между водата и горивото, където бактериалният растеж е най-разпространен.