Термопомпи – ефективен начин да контролирате сметките за отопление

термопомпа въздух-въздух

Време е да кажете „Сбогом!“ на високите сметки за ток, защото днес сме ви подготвили супер ефективна изненада, от която вече доста европейци се възползват. Статистически данни сочат, че през последните няколко години масово се преориентират потребителите към търсене и инвестиране в термопомпи поради това, че тяхната ефективност намалява драстично разходите за отопление и охлаждане, а освен това реализираните икономии възлизат на стойности до 80 %. И ако си мислите ,че това е в сферата на фантазиите то явно все още не сте се запознали с иновациите н сектора и основните предимства на продуктите от този клас. Решенията, които имаме честта да предложим днес идват от български търговец, специализиран в утвърждаването на уредите за отопление с доказана икономичност и висока ефективност. Време е да представим термопомпи – https://www.balkanenergy.bg/category/termopompi.

Удобството да планираш разходите си

Само при мисълта, че времето се захлажда вероятно вече ви призлява от факта какви сметки за електрическа енергия ще пристигат в пощенската кутия. Безспорно лидерството на термопомпите и бързината, с която те успяха да се утвърдят на пазара доказва, че никак не е случаен интереса към тях.

Сред огромните преимущества на използването на този вид уреди е това, че всяко домакинства успява доста успешно да планира разходите си през зимните месеци, тъй като това са супер икономични решения, които си нуждаят от малко електричество, както и алтернативен възобновяем източник, който генерира максимално количество топлинна енергия.Инверторна термопомпа

Ако се питате какъв  е принципа на работа на термопомпите и какво точно представляват те то ще се изненадате от отговора. Реално това са хладилни машини, които пренасят топлината от едно място на друго. Принципала на действие на термопомпите е да извлекат топлината от въздуха, водата и почвата  и да я отдадат на помещенията в дома ви. Звучи доста елементарно, нали! И всъщност ако трябва да бъдем честни е точно така. Реално това са максимално елементарно работещи уреди, които използват като основен енергиен източник:

  • Въздуха от околната среда;
  • Вода от подпочвени води, реки и близки водоеми дори кладенци;
  • Топлината от земните недра.

Все неизчерпаеми енергийни източници, които не ни струва нищо. Така, че ето ви основателен аргумент, който да провокира и вашия интерес спрямо тези фантастични и екологични възможности, позволяващи ефективно отопление и охлаждане.

Видове термопомпи

Съобразно това какъв е възобновяеми алтернативен източник, който се използва за работата на термопомпата онова, което е важно да отбележим е, че те се класифицират на три основни вида:

  • Въздух – въздух или още известни като аеротермални термопомпи

Топлината се извлича от въздуха от околната среда. Имайки предвид, че все още не плащаме за въздуха, който дишаме това идва да покаже, че значително ниски ще бъдат разходите, които ще плащаме за да си осигурим мечтаната топлинка за нашия дом. Предимствата на тези помпи е лесната им инсталация и ниски първоначални инвестиционни разходи;

  • Вода – вода или още популярни като хидротермални помпи

Със сигурност ще се впечатлите от идеята да ползвате такива термопомпи. Тяхната надеждност идва от това, че водата от кладенци, подпочвени води и други, които се използват като основен източник на топлина е значително постоянна като температура. Точно поради това е важно да отбележим факта, че тези помпи наистина са едни от най-предпочитаните за еднофамилни къщи, хотели и площи с по-голяма квадратура, тъй като и разходите за отопление ще бъдат значително по-ниски. Недостатъка тук е в това ,че изграждането на една такава инсталация изисква повече време и предварителни разходи относно проучване на хидро средата, която ще бъде използвана за работата на термопомпата;

  • Геотермални термопомпи

Източника на топлина тук е енергията от земните недра. Много високо ниво на ефективност имат тези термопомпи, но също изискват доста висок инвестиционен ресурс за да могат да бъдат приложени на практика.

Balkan Energy предлага много голямо разнообразие от марки и модели термопомпи, така че посетете сега онлайн магазина е се запознайте подробно с техните качествени характеристики.