Как да се погрижим за пречистване на въздуха вкъщи

пречиствател на въздух

Дори редовно да проветрявате дома си то това не  гарантира по никакъв начин освежаването на въздуха в затвореното пространство. Предвид миризмите, както и праха, който влиза през отворения прозорец се оказва, че не проветряваме, а всъщност променяме до някаква степен състава на вредните съставки, които вдишваме. Все по-информирани започнаха да стават потребителите по отношение на пречиствателите за въздух. мнозина ги сравняват с овлажнтелите, но всъщност техния принцип на действие е далеч по-мащабен що се отнася до осигуряване на чист въздух вкъщи.

Полезно за пречиствателите на въздух

Сигурно си мислите, че е пълен мираж да си осигурите чист планински въздух у дома.  Доброто качество на въздуха, който дишаме у дома си в затворените помещения е достижим, тъй като наистина има решение, което днес ни предлагат производители и търговци. Да живеем здравословно не означава да проветряваме три пъти дневно жилището си, а да използваме подходящ уред, който да гарантира елиминиране на 99 % от вирусите, микробите и замърсителите, които имат пряко отношение към нашето здравословно състояние.

Пречиствателите за въздух са иновативни електроуреди, които станаха доста популярни през последните години. Причините се дължат на все по-лесно разпространяващите се вируси, резистентността им към редица медикаменти и устойчивостта им в затворени пространства. С помощта на пречиствателите на въздух не просто си осигурявате чист планински полъх вкъщи и свежо усещане при всяко вдишване, а си осигурявате:Овлажнител на въздух

  • Здравословна среда;
  • Убиване на до 99% от болестотворните вируси и микроорганизми;
  • Свеждане до минимум на аларгените, които предизвикват затруднено дишане, кихане и други;
  • Оздравяване на въздуха вкъщи, който дишат децата ни.

Лекари доказват, че въздуха в затворени помещения е в пъти по-вреден от този навън. Това, че виждате гъбички, пушек, изпарения от битова химия, прах от дрехи и обувки, косми от домашни любимци и други не означава, че те не съществуват. Напротив те са в домовете ни и неосъзнато стават част от нашето тяло чрез вдишването им.

С пречиствателите за въздух постигате точно онова, което търсите – освежавате и пречиствате въздуха до ниво,, което да гарантира здравословна и безопасна от вируси среда.

На пазара се предлагат разнообразни решения, при които основната цел е една – филтрация на въздуха и намаляване на миниатюрните вредители, които се отразяват пагубно на нашето здраве. Доказано благоприятни са тези уреди при:

  • Хора страдащи от астма и алергии;
  • Собственици на домашни любимци;
  • Пушачи;
  • Семейства с малки деца.

Инвестирането в уред за пречистване на въздух е отговорност към здравето, което си гарантираме в затворени помещения. Уредите са подходящи както за домашни условия така и за офиси, ресторанти, кафенета и други бизнес пространства.