Кухненски маси – кратък анализ

маса

Каква да бъде масата, на която ще се храним? Да е дървена е ясно, но дали да е от естествена натурална дървесина или от ПДЧ, или пък от МДФ? Въпросите по отношение на материалите, от които са изработени кухненските маси наистина са една от темите, които жива вълнува повечето домакинства, на които им предстои да вземат такива решения. А причината за тази дискутирана тема се дължи на това, че от типа на материала зависи издръжливостта на масата, нейната здравина и качество.

Коя е най-функционална

Когато говорим за функционалност не бива да пропускаме и момента на поддръжка, който има решаваща роля за това да бъде избрана такава маса, която наистина да може да ни осигури оптимални  удобства. Ако само ще се храните на масата и ще ползвате покривка, която да я предпазва от наранявания и петна от вино или други екстремни последици то имате свободата да инвестирате в качествена такава, изработена от естествена дървесина.Трапезна маса

Не са малко домакините, които използват кухненските маси  и като помощен плот. На тях приготвят различни тестени изделия, точат, оформят сладкиши, режат салати и какво ли още не. А на това натоварване кухненски маси от естествена дървесина не биха се справили. В случая здрави модели от МДФ и ПДЧ биха изиграли много по-качествена роля.

Освен като здравина споменахме, че е важно кухненската маса да може да се поддържа лесно. При дървените може да се наложи шлайфане и лакиране, ако масата е започнала да се износва. Но при другите споменати видове няма да се наложи, тъй като:

  • Можете да почиствате с препарати за стъкла;
  • Можете да ползвате дори такива препарати, които са на спиртна основа
  • Лесно се почистват от петна от кафе и червено вино;

Масата в кухнята се оказва една многофункционална мебел, която служи както за хранене така е в помощ на домакинята при нужда от по-голям плот, на който да борави. А едни от най-здравите и качествени дървени кухненски маси можете да намерите в магазин Арена.