Каква да бъде кожата за тапицерия на ъглов диван

диван

Изтънчеността, с която ни посрещат кожените мебели наистина  е завладяваща. Със сигурност това, което няма как да не ни развълнува е, че те са много лесни за поддръжка и придава една очарователна артистичност в хола ни. Прави впечатление, че сред най-разпространени са моделите ъглови кожени дивани, но предлагани в два варианта – с естествена и еко кожа. Въпросът сега е кой от двата типа да изберем, защото е видно, че има някаква разлика, която вероятно ще се отрази на ефективността от натоварването. Кожен ъглов диван с еко или естествена кожа да изберем? Това е въпроса, чиито отговор ще търсим днес.

Предимствата  и недостатъците на двата типа тапицерии

Спираме се на ъгловия диван, защото е един от най-адаптиращите се както в тесни така и в по-просторни площи. Формата е от съществено значение за домакинствата, които търсят много добра адаптация както и ефективност при ежедневно ползване. Но на въпроса за типа кожа, който вероятно вълнува мнозина от вас. Идеята на кожената тапицерия е да улесни домакинята в нейната поддръжка. Специфичното в случая е, че при еко и естествените материали се наблюдава различна продължителност на живота на мебелите.Ъглов диван

Естествената кожена тапицерия безспорно придава повече изтънченост на самата мебел. Тя е красива и елегантна, удобно и може да се ползва с години без каквито и да било проблеми. Но дали така стоят нещата с еко кожата. Много клиенти, които са избрали уж качествена такава мебел осъзнават, че са допуснали груба грешка, защото:

  • Еко кожата има максимален живот 3-4 години при екстремно натоварване;
  • Тя може да предизвика алергии на кожата заради ползваните багрила и други стабилизиращи химични вещества;
  • Процеса на стареене настъпва много бързо;
  • Започва да се лющи и да е повод да потърсите много скоро тапицер.

Искате ли качествен ъглов кожен диван задължително инвестирайте в такъв от естествена кожа и ви гарантираме, че няма да съжалявате.