Топлина и уют с пелетните камини от balkanenergy.bg

камина

Отопляването с камина носи истинско удоволствие и уют у дома. Несравнимо е да чуваш пуккащите дърва и да се насладиш на невероятната топлина и комфорт, които сякаш галят тялото ти. Това са само малка част от причините домакинствата, които имат възможност да се възползват от този домашен комфорт да го направят и да си инсталират камина на дърва във всекидневната. Факт е, че обслужването на камина е доста трудоемък процес. Не само, че праха, мръсотията и пушека се превръщат в изпитание, но онова, което е необходимо да се вземе под внимание е и съхранението на дървата, цепене, рязане и подготовката им преди да бъдат поставени за горене в камината. Ако искате да подобрите и да се улесните по отношение на отопляването на жилището си днес представяме много добро решение, а именно камини на пелети – https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kamini.

Пелетните камини – изберете по-добрата алтернатива

Специалисти посочват пелетните камини като ефективната алтернатива на моделите с дърва. Причините да се препоръчват като по-добра възможност са няколко, но всички те се дължат главно на това, че камините на пелети използват гориво, което е:камина на пелети

  • Възобновяем енергиен източник;
  • Калорично е;
  • Изгодно е, защото е евтино;
  • Екологично;
  • При изгаряне освобождава много малко количество дим и пепел.

Безспорно това показа, че има защо да се ангажираме с подмяна на камината на дърва с такава на пелети, а идеите за уред, който напълно да ни удовлетвори като особености и технически показатели и вие можете да намерите в магазин balkanenergy.bg.

Пелетните камини са доста добра алтернатива не само заради горивото, което използват за да осигурят топлина и комфорт в жилището ни. Ще ви срещнем с някои основни акценти, които са доста положителни и с основание накланят везните на личния ни избор именно към такъв тип отоплителен уред. Когато човек търси оптимално правилното решение това, което го води е подобряването на ситуацията т.е. ако до сега сте използвали камина на дърва няма как и вие да не се възползвате от основните преимущества на пелетните уреди, които видимо спестяват физически усилия и непрекъсната ангажираност за захранване на камината с дърва за да може да осигурява топлина през денонощието.

Използването на пелетна камина е ефективно и изпълнено с плюсове решение, защото:

  • Камините на пелети са енергийно ефективни

Сравнени с друг вид подобни уреди се оказва, че пелетните камини се отличават със своята висока ефективност. Те излъчват много повече енергия от използваното количество гориво и така успяват с минимален разход да генерират топлина в особено големи количества;

  • Икономични уреди

Причина за тази икономия е горивото както и самата технология на работа на камините. Тенденциите, които се предлагат от balkanenergy.bg са за сухи камини както и такива с водна риза. Те са икономични, тъй като успяват да разпределят генерираната топлина с помощта на системата от радиатори, въздуховоди или подово водно отопление в отделните помещения. Още през първия отоплителен сезон ще установите, че драстично ще намалеят разходите за електричество, а крайната цена за топлина ще бъде символична;

  • Автоматизирани уреди

Забравете за цепенето на дърва, защото пелетите са изключително леки, не заемат място за съхранение и освен това няма нужда да ги подготвяте предварително преди да ги поставите в бункера. Съвременните пелетни камини, които ще откриете в balkanenergy.bg са автоматизирани и лесни за управление. Те не изискват непрекъснат контрол и зареждане, тъй като със зададен режим на работа уреда сам се справя с осигуряването на топлина.

Удобство на достъпна цена – така описват тази невероятно добра алтернатива за отопление клиентите, които вече се радват на камините на пелети. За да оптимизирате разходите за топлина и вие, да се отървете от досадното ежедневно почистване и зареждане с дърва е време да замените стандартната камина с такава на пелети.