Секциите в дома – бижу, от което всеки се нуждае

нова секция

Окомплектоването на домашните мебели в дневната е процес, който е съпроводен от идеи, познания по интериор, усет и елементарни технически умения. Разбира се, не твърдим, че само квалифицирани проектанти и дизайнери могат да влязат в дома ви и да създадат истински шедьовър в интериорно отношение. Въпрос до някъде на интуиция и лично виждане за приятна обстановка са акцентите, които ще ни дадат ясен план за действие и избор на обзавеждането.

Секцията – мебел, заемаща централно място в гостната стая

Гостоприемството е една от характерните черти на българина. Затова той обзавежда дома си съобразно индивидуалните си нужди, но и тези на обичайните заподозрени от кръга гости, които често го навестяват. Няма спор, че мебелите в хола или дневната трябва да отговарят за безупречния ни комфорт, а когато се търси облик, достоен да радва сетивата ни сме особено критични и изискващи повече и повече. А секциите са от мебелите, които са фокусната точка в интериора. Приоритет при тях са детайлното и пропорционално позициониране, избор на модел, цвят дизайн. Та нали те са основната централно позиционирана мебел, която следва да отговори на виждане ни за перфектно и спокойно излъчване.

Избор според предназначението на секцията

Прави ли ви впечатление колко разнообразни като модели и дизайн секции се предлагат на пазара. Само тук https://mebelilenistyle.com/секции в каталога на ЛениСтил има над 90 основни дизайна, които се предлагат в различни комбинации от цветове. Идеята е не само в това да купим уникалната холна секция, а тази, която действително ще намери функционално приложение в нашия дом. Съвета на мебелисти е при избор на такава мебел да помислите какво ще бъде нейното предназначение.Секция

  • Секции за телевизионна техника. Тук вариантите са за мини решения, които са лесно адаптивни и определено могат да се адаптират във всякакви пространства;
  • Секции за техника и подредба на лични спомени и декорация. В тези модели акцента е при откритите рафтове и шкафове тип кутии. Те позволяват на тях да бъдат поставени и подредени книги, снимки, декоративни вещи и други. Не е задължително да се залага на твърде голяма като размери мебел;
  • Мебел за любимите сервизи и стъклария. Може би си мислите, че отминаха времената, в които секциите се ползваха за прибиране на всякакви сервизи за хранене, чаши и други. Все още има традиционалисти, които ползват секцията си за да изложат на показ кристални посуда. Тук задължителни са остъклените витрини, които предпазват сервизите от домашния прах. Естествено габаритите тук са една идея по-мащабни.
  • Секции за домашен текстил. Можем да ги наречем секции-гардероби, защото тук има гардероби, скринове, шкафове и дори ТВ кът. Това са остарели модели секции, които почти не се търсят днес, но пък има хора, които продължават да си ползват закупените преди 20-тина години, които между другото са в добро състояние.

Форми и най-купувани видове

След като вече имате яснота на какво натоварване ще се подлага новата секция и какво ще приеме в обятията си като техника, вещи, декорация и други идва ред да се насочи внимание към нейната форма и вид. Ще представим статистическа таблица на три основни модела и техните предимства, които клиентите използват за да уточнят кой точно модел е идеален за тях.

Вид секция Форма Предимства
Готова (серийно производство) Стандартна

–          Мини решение, което съдържа тв шкаф

–          Ниска цена

Ъглова

 

–          Мини секция, която е лесна за адаптиране в малки пространства

–          Ниска цена

Модулна Права (стандартна) –          Модерно решение за раздвижен интериор

–          Лесна за адаптиране в малки и големи пространства

–          Цена според възможностите

Ъглова –          Практични и лесно адаптивни мебели

–          Ъгловите детайли са предимство за пространства с неправилни форми

–          Цена според възможностите

Поръчкова Форма според предпочитанията –          Изцяло проектирани по идея на клиента и съобразно опциите за позициониране и организиране на помещението

 

Можете да ползвате като ориентир тази статистическа таблица преди да заложите на някои от моделите на ЛениСтил. Ако все пак възникнат трудности можете да се обърнете за съдействие към консултантите, които с радост ще ви насочат.