Стоманен котел на твърдо гориво – защо е по-доброто решение за отоплителния сезон

Котел

Въпреки факта, че вече сме първата четвърт на 21 век и иновациите са доста напреднали по отношение на технологии в отоплителния сектор то все още голям процент от хората използват през зимния сезон твърдо гориво. Разбира се, подобренията от гледна точка на уреди, чиято цел е да се реализират икономии наистина е факт, и днес ще представим по-ефективните способи, които ще спестят разходване на твърдото гориво и ще направят отоплението много по-икономично. Масово за отопление на твърдо гориво се ползват печки и в определени случаи камини с водни ризи. Спорна е ефективността, която генерират тези уреди, тъй като се изгаря едно количество дърва или въглища, а топлината като стойност е не по-малка от това ако се приложи например електрическа енергия с енергоспестяващи уреди. Как да се оптимизират разходите, ако отоплявате еднофамилна къща, голям апартамент, малък хотел, къща за гости, механа, ресторант и т.нат.? Решението, което ще представи днес е за стоманен котел.

Какво представляват стоманените котли

Това са по-иновативен алтернативен метод за уред, който ползва като енергиен източник дърва за огрев, въглища или друг вид твърдо гориво. Тяхната задача е да използват максимално топлината от изгаряне на горивото, да затоплят циркулиращия в системата флуди и да го разпространят до радиаторите, които са също част от инсталацията. Звучи изключително елементарно и просто, но всъщност ако разгледате вариантите за стоманени котли, които се предлагат на пазара ще установите, че има не малко възможности, които биха определили едни като ефективни, а други като ненужна инвестиция.

Употребата на стоманен котел има за цел да подобри нашите разходи за зимните месеци. Идеята е с определено количество гориво да се осигури топлина за по-голяма площ. Иновациите в производството на котли на твърдо гориво са изключително напреднали като технология и действително домакинствата, които заменят печките на дърва с котел осъзнават огромните ползи, които получават от осъмременения уред.

Плюсовете:

  • По-малко гориво за по-ефективно отопление;
  • По-малко ангажименти за поддръжка и почистване;
  • Автоматизиране на системата;
  • Повече безопасност и сигурност.

Котлите от стомана освен всичко останало са и изключително издръжливи във времето и е доказано, че те могат безпроблемно да ви служат поне 20 години, което всъщност прави инвестицията в стоманен котел повече от оправдана.

Препоръки от експерти

Професионалните препоръки споменахме, че не са за подценяване. Има няколко утвърдени марки, които определено заслужават да им обърнем внимание. Безспорно за нашия пазар се отличават лидерите родно производство като BURNiT и MAT. Разбира се, производствата и на чужди марки си струват заради новаторството и технологиите, които улесняват ангажиментите ни по време на отоплителните месеци. А тези, които наистина си струва да опознаете отблизо са:Котел на твърдо гориво

  • Centrometal

Хърватската марка предоставя изключителни решения. Изработени по високи европейски стандарти за безопасност и енергийна ефективност стоманените котли на Centrometal са доброто решение, което ще спести не малко разходи на домакинството, а освен това ще гарантира и топла вода заради вградения бойлер в котела, който ще осигури и непрекъснато подаване на гореща вода за битови нужди;

  • ATMOS

Чешката компания предлага модерни и малко по-скъпи като цена стоманени котли, но пък напълно заслужаващи се направената инвестиция. Много висок клас на качество, иновативен дизайн и енергийна ефективност. Пестите докато уреда работи и захранва радиаторите с топлина.

Предложенията за стоманени котли на пазара никак не са малко. Интуитивни, модернизирани решения, с които да замените остарелите уреди се предлагат от онлайн магазин balkanenergy.bg. Ако търсите варианти за модернизиране, подобряване и намаляване на разходите за отопление е време да изберете котли с доказани качества и утвърден стандарт на работа. Вземете нещата в свои ръце и отоплявайте по-голяма площ с по-нисък разход на гориво. С котлите от стомана от balkanenergy.bg постигане най-добри резултати и икономии.